Bernd Denberger: ”Det är påhitt...”

Foto: Kanal75
Bryter tystnaden – efter uppbrottet Bernd Denberger och Veijo Heiskanen.
TRAV

Papperexercis.

Det ligger bakom Bernd Denbergers beslut att ”peta" Veijo Heiskanen som tränare till Stall Dencos hästar.

– Många har fått för sig saker om mig och Veijo, det har skapat rubriker, men det är bara snack! säger Denberger till norrahalland.se.

För drygt en vecka sedan gick Stall Denco ut med ett pressmeddelande som sade att Veijo Heiskanen inte längre skulle stå som tränare för Stall Dencos hästar, däribland Prix d´Amérique-hästen Solvato.

Bernd Denberger, bakom Stall Denco, lät istället dottern Catharina Denberger ta över ansvaret för det storsatsande stallets hästar.

Nyheten fick stort genomslag i trav-Sverige.

Men vad hade hänt?

Bernd Denberger gjorde sig oanträffbar och vägrade uttala sig i media och Veijo Heiskanen visste inget han heller.

– Jag fick ett sms om det. Utöver det vet jag inte mer än någon annan. Jag kan inte uttala mig om något jag inte vet, sa en överraskad Veijo Heiskanen till Trav365.

”Det är tokerier i det här”

För norrahalland.se väljer Bernd Denberger nu att bryta tystnaden.

Och förklara hur det egentligen ligger till.

– Enligt mig, ingenting. 2013 satte jag honom som tränare för hästarna, men han körde ju redan för oss. I år satte jag dit min dotter men Veijo kommer fortsätta att köra våra hästar precis som vanligt. Det är bara pappersexercis, säger Berndt till tidningen.

Han fortsätter med att förklara att många inte vet hur Stall Dencos organisation är uppbyggd.

– De tror det är Veijos personal. De säger att jag ska flytta hästarna, att jag och Veijo är ovänner, att personalen ska bli arbetslös, men det är ju bara påhitt. Det är ju min gård. Vart skulle jag flytta hästarna?

– Det är tokerier i det här. Massmedia hittar på saker. Alla får ha en åsikt, men man behöver kanske inte kackla om det i tidningen?

”Han kan vinna”

På lördag flyger Bernd Denberger och frun Pia ner till Paris för att på söndag bevittna sin Solvato i världens tuffaste travlopp, Prix d´Amérique.

– Man ska inte känna sig slagen på förhand. Jag är hur nöjd som helst att vi bara kommit dit, och ännu gladare om han placerar sig. Han kan vinna. Han har vunnit där nere.

Trav365 har sökt Bernd Denberger för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM