Häver bojkott: ”Har gjort fel...”

Johnny Takter häver sin bojkott: ”Är bara att inse”

Foto: Kanal75
Johnny Takter kör åt Michael Lönborg igen
TRAV

Efter en incident på Charlottenlund i oktober valde stjärnkusken Johnny Takter att avbryta sitt samarbete med kollegan Michael Lönborg.

Under onsdagens V86-tävlingar, som saxas mellan Solvalla och Jägersro, kör Takter åt Lönborg igen – tre månader efter uppbrottet.

– Jag har gjort fel, så är det bara, säger Johnny Takter till Trav365.

Det var i Dansk Uppfödningslöpning på Charlottenlund i oktober som Johnny Takter diskvalificerades som tvåa i mål med hästen Anton Tinghöj.

Efterspelet blev att Takter i ett brev till Charlottenlund valde att bojkotta banan, samtidigt som han avbröt samarbetet med Michael Lönborg.

Takter ansåg att Lönborg gått ner snävt mot honom och då Lönborg inte tyckte att han hade gjort något fel såg Takter rött.

– Han ställer sig i en situation som jag inte kan acceptera eller arbeta under, så Takter då.

– Han har sagt att han inte vill köra häst åt mig något mer, sa Lönborg.

Tre månader efter händelsen häver nu Takter sin bojkott mot kollegan.

”Jag agerade fel helt enkelt”

– Det är väl bara att inse att man gör fel ibland. Jag har gjort ett fel, och så är det bara. Michael och jag har haft vissa framgångar tillsammans, och det finns ingen anledning att spela större än vad man är. Jag agerade fel, och det är bara att inse. Jag agerade i affekt, och det blir oftast fel när man gör det. Det fanns också stolthet med i bilden, man jag får helt enkelt backa filmen och erkänna att jag agerade fel helt enkelt, säger Johnny Takter till Trav365.

Hästen som Johnny Takter ska köra åt Michael Lönborg är 8 Sensei (V86-5).

– Jag har kört hästen tidigare och det handlar om en trevlig häst. Nu handlar det om långlopp och jag kommer kolla upp närmare start hur han agerar i långlopp, men det handlar om en fin häst att köra.

Läs nedan vad Takter tror om sina övriga hästar på V86

FAKTA

Johnny Takter om sina chanser på V86

5 Alchemilla Rich (V86-1)

– Jag körde henne vid seger senast och det var en väldigt trevlig häst. Jag kan inte mycket om motståndet då jag inte går händelserna i förväg, men hon har bra inställning den här hästen och hon var som sagt väldigt trevlig.

8 Falk Håleryd (V86-3)

– Han har haft rätt bra form alltså och jag trodde att han skulle kunna vinna ett sådant lopp som senast, men han galopperade bort sig då. Han är lite hetsig när man vänder upp med honom så det kan hända lite vad som helst, därför ser jag autostart som ett plus. Är det inga stjärnor med i loppet kan han vara en rysare om man tar många hästar i loppet, han är inte så tokig om det stämmer till 100 procent.

7 No Deal (V86-7)

– Det är en trevlig häst med bra inställning, och han börjar komma igång igen vad det verkar. Han gjorde ett rätt hyggligt lopp när jag körde honom på Åby för tre starter sedan, och han var bra vid seger senast. Han har fått några lopp i kroppen nu och när han är bra så ger han sig inte, och det här är en vinnartyp. Det är en tuff häst.

ARTIKELN HANDLAR OM