– Han är ruskigt intressant i kväll

V86-experten Patrik fernlund guidar dig inför kvällens omgång på Jägersro och Solvalla

Foto: Kanal75
TRAV

Tävlingar på Solvalla och Jägersro i kväll.

V86-experten Patrik Fernlund har hittat en toppspik i omgången.

– Nadal Broline har en mycket bra uppgift, säger han till Trav365.

Onsdagens V86-omgång saxas mellan nationalarenan Solvalla i Stockholm och Jägersro i Malmö.

Ska du spela på V86 i kväll? Då ska du ta del av V86-expertens tips.

Patrik Fernlund, som twittrar som V86-experten, är som vanligt påläst och har hittat både bra spikar och miljondrag.

”Motståndet har respekt för honom”

– Bästa spiken i omgången är 7 Nadal Broline (V86-4), han blir visserligen storfavorit men han har imponerat och vann senast på V75 trots att han inte alls trivdes på banan i Örebro. Han visade bra inställning till sitt jobb senast då han lyckades vinna trots det, och han har en mycket bra uppgift i kväll. Motståndet har respekt för honom.

Finns det någon mer spik i omgången?

– 4 Rite On Win (V86-2) är aktuell om man vill ha en spik till i omgången, det kommer bli hård körning om ledningen i loppet och jag håller Rite On Win högt när han är fräsch. Nu återkommer han efter lite uppehåll och då bör han vara fräsch och göra ett bra lopp, och värsta konkurrenten Pedro Bi tycker jag har lite tveksam inställning.

”Han är ruskigt intressant”

Vilka hästar kan fixa de stora pengarna?

– 12 Under Sund (V86-3) har varit ruskigt fin i de två senaste starterna med jänkarvagn, han har verkligen varit strålande bra och han är både stark och speedig. Har han det minsta tur med tempo och positioner i kväll så tror jag han blåser ner dem. Han är ruskigt intressant. 6 Clara R.C. (V86-1) ska också passas, det är en häst jag gillar och hon har fått ett par lopp i kroppen efter uppehåll nu. Hennes värsta motståndare har fått dåliga lägen och jag tycker inte hon är sämre än någon annan, och det är låga spelprocent på henne.

Någon favorit i omgången som man bör gardera?

– 7 Angelo Zaz (V86-8) måste garderas, 3 Önas Jocke och 9 Västerbo Carrera tycker jag känns spännande, och jag låser nog loppet på de två.

Nationalarenan Solvalla arrangerar inte bara tävlingar i kväll, på söndag körs det också extra V75 på banan och som vanligt kommer Fernlund att Twittra det bästa från banan.

– Extra V75 på Solvalla på söndag med Prix d’Amérique från Vincennes i Frankrike blir väldigt spännande. Jag kommer lira 3 Croque (V75-6), han såg väldigt fin ut i värmningen senast och spurtade bra efter sen lucka.

Här hittar du Patrik Fernlunds krönika inför extra V75 på söndag

ARTIKELN HANDLAR OM