Untersteiner stal showen – på V86

Johans italienska nyförvärv imponerade stort på Solvalla i snöstormen – krossade allt: ”Strålande”

Foto: ATG play
TRAV

Här presenterar Johan Untersteiner en ny stjärnhäst.

I den avslutande V86-avdelningen krossade det italienska nyförvärvet allt.

– Det var strålande, säger Micke Nybrink.

V86 avgjordes under onsdagkvällen på Solvalla och Jägersro. Och som vanligt skulle omgången handla om familjen Untersteiner.

Redan i den första avdelningen var Peter Untersteiner favorit bakom Alvena Take It, men hästen hade ett svårt startspår och ratades av många experter. Dessutom tvingades hästen tävla med skor på hovarna – ett besked som Peter Untersteiner tvingades ta kort före start.

– Banan är för hård, så vi måste köra med skor, sa kusken innan loppet.

"Grymt bra..."

Men väl i loppet kom hästen att krossa allt.

Efter att ha fått trava 500 meter i tredjespår hamnade hästen utvändigt om ledaren.

Trots tufft tempo och värsta tänkbara loppscenario krossade Alvena Take It allt och gick undan till en överlägsen seger.

– En otroligt bra prestation. Hästen var ju grymt bra, säger Micke Nybrink.

Ny stjärna presenterades

På Solvalla var det Untersteiner Jr som stal showen med det italienska nyförvärvet, Sciacallo O.M. Hästen, som gjorde debut i Johan Untersteiners regi var helt överlägsen och rundade fältet. In på upploppet klev han ifrån sina konkurrenter och imponerade oerhört.

– Wow, det var strålande, Johan låg lågt inför men den här var bra. Riktigt bra och den här kommer vi få höra och se mycket av, säger Micke Nybrink i TV12.

För åtta rätt denna onsdagskväll belönades man med 16 973 kronor, sju rätt gav 183 kronor och prickade man in sex rätt fick man tröstpengen 21 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM