’Slänger mig i snön och gör en snöängel’

Elisabeth Lundholm fick glädjefnatt när Caramella B.F. vann på Solvalla – nu utlovar hon nya scener vid seger på V75

Foto: Kanal75
TRAV

När Caramella B.F. vann på V86 i december lämnade ägaren och tränaren Elisabeth Lundholm tv-intervjun i glädjefnatt.

På lördag startar hästen som favorit på V75 och blir det seger utlovar hon nya glädjescener.

– Jag slänger väl mig i snön och gör en snöängel, säger hon till Trav365.

Det var i mitten på december i fjol som hästen Caramella B.F. vann ett V86-lopp på Solvalla som ägaren och tränaren Elisabeth Lundholm fick glädjefnatt.

TV12:s reporter Åsa Elmroth ville ha en segerintervju – men det gick sådär.

– Vann hon? Var är hon? Vann hon? skrek Elisabeth frågandes när Elmroth kom fram med mikrofonen.

Elisabeth kutade sedan in över banan, ner i diket, och upp på innerplan i full fart för att så fort som möjligt komma fram och klappa om sin ögonsten.

På lördag väntar en ny start för Caramella B.F. då Bergsåker arrangerar V75-tävlingarna.

Travspelarna har gjort hästen till favorit och Lundholm utlovar nya glädjescener vid seger.

”Tappar konceptet”

– Jag blir alltid väldigt glad, även om kameran är framme eller inte. Det är knappt man tror det är sant när hon vinner ibland, och då tappar man konceptet. Vinner hon på lördag slänger jag mig väl i snön och gör en snöängel, då blir man först med det också, säger Elisabeth Lundholm till Trav365.

– Det är det här man jobbar för, och man vill hjälpa hästen att prestera, och jag tycker inte det är så konstigt att man blir glad. Jag tror alla blir lika glada, även om alla inte visar det. Jag är spontan och jag lever mig in, och det finns inte så mycket som slår när hästarna går bra och vinner.

”Stärkt sig mentalt”

Caramella B.F. har inför lördagens start på V75 tre raka segrar, och i fjol vann hon nio lopp på 19 starter.

– Det känns som om hon utvecklas hela tiden, jag ser väldigt stor skillnad bara på en månad, framför allt mentalt. Jag var nog nöjd med hur hon var i början av december i fjol och då tyckte jag att hon hade hittat sig själv, men hon fortsätter att utvecklas och stärka sig. Hon äter mycket lugnare och bättre nu än tidigare, och allting det där hänger ihop. Mår man bättre som individ överhuvudtaget så presterar man normalt också bättre på tävlingsbanan.

Har allting varit väl med henne sedan segerloppet senast?

– Ja, det är fortsatt jättebra med henne faktiskt, det är inga frågetecken alls. Hon har gått ett lugnt pass i början av den här veckan, och sedan ska hon gå lite lätt jobb under fredagen. Hon känns jättefin, lugn och samlad men ändå framåt och pigg.

”Jag är optimistisk”

Vad tror du om uppgiften på lördag?

– Jag är positiv, det här ska hon klara och hon ska göra ett bra lopp. Det får inte bli någon tokkörning från start om ledningen och fjärdespår in mot första sväng, men Daniel Olsson känner både hästen och mig och jag tror inte ens han provar. Vi får ta det lugnt från start, sedan får han köra till när det känns lämpligt. Daniel vet om sedan förut att jag vill att vi tar det lite lugnt från start. Hon gör alltid sitt jobb den här hästen, och det finns ingenting som säger att hon inte ska vara med och slåss om det även på lördag och jag är optimistisk.

Vad blir det för balans?

– Hon har gjort tre starter med spydervagn och vunnit samtliga, så den får givetvis sitta på. Sedan tävlar hon med helstängt huvudlag och rycktussar som vanligt. Hon har tävlat med skor och brodd bak på slutet, och skulle det krävas skor även fram på lördag så ser jag inte det som någon nackdel. Är det så att alla tvingas tävla med skor, så är det lika för alla och det ska inte påverka henne. Jag både tror och hoppas att hon inte nått toppen ännu, och jag tror hon har mer att visa det kommande året.

ARTIKELN HANDLAR OM