– Det största man kan vara med om

Pär Johansson, grundare och ägare till Glada Hudik-teatern, äger V75-favoriten Cash'em

Foto: Kanal75
Pär Johansson, ägare och grundare till Glada Hudik-teatern, har stor passion för svensk travsport
TRAV

Lördag blir en speciell dag för Glada Hudik-teaterns Pär Johansson.

Hans häst Cash’em startar på V75 – och blir klar favorit.

– Det här är en hästägares dröm, säger Pär till Trav365.

Pär Johansson, grundare och chef för Glada Hudik-teatern, har en stor passion för travsport.

Han har tidigare haft starthäst i travets Elitserie V75 – men aldrig vunnit.

På lördag, när V75 gästar Sundsvallsbanan Bergsåker, har han en ypperlig chans till att spräcka segernollan på V75 då Pär är med och deläger travhästen Cash’em.

Cash’em blir klar favorit i den avslutande V75-avdelningen och Hudik-grundaren är optimistiskt.

”Skulle vara fantastiskt”

– Det här är en hästägares dröm, att få ha starthäst på V75. Nu börjar man fatta att det snart är dags, och det är pirrigt att ha en favorit på V75.

Hur skulle det kännas om han gick och vann?

– Det skulle vara helt fantastiskt, jag älskar att vinna och hatar att förlora och det är samma sak när det handlar om hästar. Tyvärr kommer jag inte kunna se loppet på plats då jag ska till Paris och Prix d’Amérique, men jag kommer givetvis titta på loppet via ATG-live. När man håller på med hästar så är det som högsta vinsten om sin egen häst skulle vinna på V75, och för mig är det de största man kan vara med om.

Är det till och med så att resultatet blir en bonus?

– Ja, men lite så är det. Man vill så klart alltid vinna, men det är blandade känslor. Att ha en starthäst som blir favorit på V75 och en häst som tidningarna skriver om, bara det är stort. Spänningen när startbilen rullar, den kommer vara stor.

”Älskar hästar efter Love You”

Vad tror du om uppgiften för Cash’em?

– Jag var modig i början av veckan, men ju närmare start vi kommer ju mer orolig blir jag. Men, går han bara felfritt så tror jag på jättebra segerchans och det är faktiskt få gånger jag tror det, jag brukar vara pessimistisk.

Cash’em har gjort tre starter sedan han kom till Bergsåkertränaren Robert Bergh, det har resulterat i två segrar och en andraplats.

– Robert har gjort ett väldigt bra jobb med hästen, jag har hela tiden vetat att kapaciteten finns i honom men tyvärr har han haft lite problem och galopperat till slut i loppen. Det känns som Bergh hittat problemet till varför han galopperar, de har bland annat balanserat om honom och nu flyter travet klockrent. Cash’em är efter Love You och jag älskar Love You-avkommor, och Bergh är också bra med hästar efter honom.

Vad tror du om V75-omgången i övrigt?

– Jag tycker omgången är ganska lurig, och det beror på vilken bana som kommer presenteras, om det blir snökaos eller inte. Vad jag såg senast av 7 Finish Future (V75-6) så gick den grymt på Solvalla, och skulle kusken Jorma Kontio skicka honom till ledningen så tror jag loppet är över. Det som oroar är väl att jag inte tycker att Timo Nurmos hästar presterar lika bra utanför Solvalla, säger Pär Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM