– Kan bli drygt 15 grader kallt

Bergsåkers Travbanechef Jens Berglund inför lördagens förutsättningar på V75

Foto: Kanal75
Vad blir det för V75-bana på Bergsåker?
TRAV

Jackpott på Bergsåker på lördag.

De aktiva kan vänta sig vintriga förutsättningar med drygt tio grader kallt.

– Vi kommer presentera en bra bana oavsett, säger Jens Berglund, Travbanechef på Bergsåker, till Trav365.

Det har varit skotvång de två senaste V75-omgångarna.

På Romme för två veckor sedan var det snökaos, och i lördags på Åby var det fortfarande permanent skotvång på Göteborgsovalen.

På lördag har V75-cirkusen kommit till Sundsvall och Bergsåker – och det lutar åt skotvång även den här V75-omgången.

Trav365 har kollat läget med banans Travbanechef Jens Berglund.

”14-15 grader kallt i natt”

– De flesta vet ju om att det är vinter, och de har sagt att det ska vara 14-15 grader kallt i natt, och även om det i morgon ska vara soligt enligt prognoserna så kan vi vänta oss runt tio grader kallt.

Hur ser banan ut just nu?

– Det har kommit nästan en decimeter snö natten till fredag, men banan ser fin ut. Problemet är att det inte går att salta banan när det är så kallt ute, saltet luckrar normalt upp banan, men det tar inte när det är så här kallt.

Skulle något annat än skotvång i morgon överraska dig?

– Det sa jag senast också när vi skulle arrangera V86-tävlingar men då fick man lov att tävla barfota fram och de travtränare jag pratade med då sa att det fungerade alldeles utmärkt med barfota fram och fäste bak. Känslan säger att banan kommer bli som då, men blir det drygt 15 grader kallt i natt så lär den bli lite stummare. Det är svårt att säga hur det blir, men oavsett skotvång eller inte så kommer vi presentera en bra och fin bana.

”Det finns en regel”

När tar ni det definitiva beslutet?

– Det finns en regel som säger att det senast en timme före första start ska komma ett beslut, och det blir den sammansatta gruppen som bestämmer det. Helst så vill vi ju avgöra det tidigare om det går, men man ska få hit både tränare, måldomare och veterinär också. Vi får prata ihop oss i morgon förmiddag, och då vet vi också vad som hänt i natt. Det händer mycket med luften på nätterna nu.

Hur känns det annars inför helgen?

– Jag tycker det känns bra, och det ser bra ut. Det är trevliga V75-lopp, och det ska bli spännande. I fjol tog Bergsåker 70 stycken V75-segrar, då tog vi fyra den här lördagen i fjol och därför bör vi ta fem V75-segrar i morgon om vi ska slå de siffrorna och jag tycker inte det är omöjligt. Vi har mycket hemmahästar som är tippade på förhand, och jag tycker det ser bra ut för många av de.

ARTIKELN HANDLAR OM