Stjärnkuskens kritik mot banunderlaget

TRAV

Debaklet kring barfotaförbudet fortsätter.

Samtidigt riktade Ulf Ohlsson skarp kritik mot Bergsåkers banunderlag.

– Det är under all kritik, det är ju som tre olika banor, säger stjärnan.

Foto: Kanal 75
Uffe Ohlsson var ej nöjd med hur de hanterade banan.

Debatten om banunderlaget fortsätter i trav-Sverige. När V75 avgjordes i Sundsvall på Bergsåkers travbana var det återigen banunderlaget som skulle bli dagens stora snackis.

Under förmiddagen kom även beskedet att ingen häst skulle få tävla barfota.

– Kan man inte tävla barfota på den här banan, ja då kan man aldrig tävla barfota under vintern. Det är löjligt, säger Henrik Svensson.

"Under all kritik"

På förhand var det aviserat en riktig vinterbana, men det kom att bli en moddig och lerig bana.

Uppgifterna om att banan skulle ha saltats kort före start stämmer ej.

Banmästaren säger såhär till Trav365:

– Jag saltade igår fredag när det va 16 minus. För dammbildningen.  Idag var det 1 plusgrad. Snön som va i banan tinade och efter första V75an var banan fast och fin igen. En bra barfota bana helt enkelt, säger han och fortsätter.

– Jag påpekade detta i baninspektionen kl 11.00 för samtliga deltagare att banan skulle bli mjukare och att  banvetrinären borde tillåta barfota, men så blev det ej, säger Emil Sellén, banmästare.

Ulf Olsson var riktigt besviken över banunderlaget.

– Banan är under all kritik, det är som tre olika banor. Löst på ett ställe, skitigt på det andra och hårt på ett tredje ställe, det är svårt alltså, säger Ulf Ohlsson.

Bergh försvarade banan

Men det var delade meningar mellan stjärnkuskarna på V75. Hemmatränaren, Robert Bergh, höll inte alls med kollegan utan tyckte att banan var bra.

– Banan är inte hård under, man får fäste. Det är klart att det blir lite moddigt, men man får grepp och banan är fin, replikerade han.

Och banan gynnade Robert Bergh mest även i loppen. Stjärnan tog en dubbelseger tillsammans med She Loves You F.I och Digital Collection, som delägs av TV4-profilen Anders Malmrot.

ARTIKELN HANDLAR OM