Svenskarnas supersuccé

”Aldrig vunnit så enkelt på Vincennes” 

Foto: Trav365
TRAV

VINCENNES, PARIS. Svenskarna krossade fransmännen dagen före superloppet Prix d'Amérique.

Erik Adielsson lekte hem storloppet Prix du Luxembourg överlägset med On Track Piraten.

– Jag har aldrig vunnit så enkelt på Vincennes, säger han till Trav365 direkt efter loppet.

On Track Piraten var en av förhandsfavoriterna i Prix du Luxembourg.Och den Hans R Strömberg-tränade hästen pallade för favorittrycket i storloppet med 49 500 euro (450 000 kronor) i förstapris.Erik Adielsson tog ledningen direkt efter start, och sedan släppte han aldrig segern till någon.

Efter loppet var det en lättad Adielsson som träffade Trav365 i omklädningsrummet.

– Det känns jättebra. Jag kunde bara sitta och njuta de sista 200 meterna av loppet, säger Erik Adielsson till Trav365 samtidigt som han bytte om till civila kläder i det trånga omklädningsrummet av Vincennes innandömen.

– Jag ville trampa på från start och det blev ett riktigt bra lopp, fortsätter han.Efter loppet hyllade han de tillresta svenska travfansen på plats vid banan, samtidigt som han mottog en flaska Moet & Chandon.

– Helt otroligt. Man är så långt hemifrån och får ett sådant stöd. Jag är väldigt glad.

"Är så jävla bra..."

Tränaren Hans R Strömberg var tagen efter segern, med tanke fjolårets fiasko för ”Piraten” i samma lopp. På vägen tillbaka till stallbacken kunde han knapp hitta ord.

– Det är häftigt. Han är så jävla bra (On Track Piraten) och Erik Adielsson var helt suverän, det var ett perfekt tempo för oss i ledningen, fick han ur sig i glädjeruset.

Hur kommer ni fira det här i kväll?

– Vi åker till en fest som Jörgen Westholm anordnar på Le Ferm ute vid Grosbois.On Track Piraten kommer att vara kvar i Frankrike och siktar på start 28 februari igen på Vincennes, där bland annat Sanity kommer stå för motståndet.

För segerkusken Erik Adielsson väntar inget firande.

– Nej, jag åker hem nu, jag startar på V75 i morgon, avslutar stjärnan med ett skratt.

Segertiden för On Track Piraten blev 1.12,2.

Även Björn Goop vann på Vincennes under lördagen med Roobois. Han tog hem nästan en kvarts miljon kronor i Prix Ready Cash.

I Prix du Luxembourg slutade han femma med Chelsea Boko.

– Roobois var jätteduktig, han är fin, men i morgon är en annan dag, säger Björn Goop som redan laddar för Prix d'Amérique med Timoko.

Daniel Söderbäck / Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM