Veijo hjälper till med Solvato: ”Hästen känns väldigt bra”

TRAV

VINCENNES, PARIS. Petad eller inte petad från Prix d'Amérique-hästen?

Veijo Heiskanen fortsätter att hjälpa till med träningen av Solvato trots tränarbyte.

– Jag har haft kontakt med Veijo under veckan om hästen, allt är som tidigare, säger Katarina Landell som sköter Solvato.

Solvato och flera andra stjärnhästars tränarbyte från Veijo Heiskanen har fått stor uppmärksamhet senaste veckorna. Men enligt hästens skötare Katarina Landell fungerar allting precis som tidigare och Veijo hjälper fortfarande till med råd om Solvato från Sverige.

– Ja, det är inget som kommer påverka hästen. Jag har haft kontakt med Veijo om träningwen under veckan, precis som tidigare, säger Katarina Landell som sköter Solvato. 
Skulle Solvato bli historisk och vinna Prix d'Amérique går han dock miste om den eviga äran att stå som hästen tränare vid storsegern, den tillfaller nya ansvariga tränaren Cathariina Denberger.

Och hästens skötare tror att det finns möjligheter.

– Allt har varit bra i träningen under veckan. Jag tror att den svaga insatsen senast var en tillfällighet. Det är inte många hästar som klarar att gå i tredjespår så länge i sista svängen på Vincennes. Jag vet att hästen är bra och kan räcka långt i dag. 

Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM