Svanstedt: ’Jag var inte nöjd...’

Åke Svanstedt om första året i USA och den kommande säsongen: ”Vi är bättre förberedda nu”

Foto: Kanal75
TRAV

Han körde in 19 miljoner kronor och tog 68 segrar.

Trots det är Åke Svanstedt inte nöjd med premiäråret i USA.

– Många hästar blev sjuka och inte fick visa vad de kunde. Det störde mig en hel del.

Supertränaren Åke Svanstedt kan nu titta tillbaka på ett år som tränare i USA. Samtidigt kan han blicka framåt mot en ny säsong med 85 hästar i träning, dubbelt så många hästar som premiäråret.

– Det känns väldigt bra och vi jobbar hårt för ett bättre resultat än i fjol. En del anser att första året för mig i USA var godkänt med 68 segrar (326 starter) och 2,3 miljoner USD inkört (19 miljoner kronor). Men jag var inte nöjd eftersom många hästar blev sjuka och inte fick visa vad de kunde. Det störde mig en hel del. Men nu ser vi fram emot 2015 och vi är alla bättre förberedda, säger Åke på sin hemsida.

”Gick väldigt bra hos mig”

Just nu är det flesta av Svanstedts hästar på plats i Florida för uppträning på gården Palema Trotting i Vero Beach. Stallets stjärna Sebastian K. och nyförvärvet från Sverige, Mr Picolit, kommer att börja tränas upp tillsammans i februari.

– Mr Picolit är ny i stallet från Sverige. Han har kommit från karantän och börjar tränas tillsammans med Sebastian K i februari. Han gick ju väldigt bra för mig 2013 då han bland annat vann Copenhagen Cup. Det ska bli spännande att se om han kan komma i form för att tävla mot de bästa i Nordamerika.

ARTIKELN HANDLAR OM