”Kunderna är vana att vinna pengar”

Claes Appelberg spelade in 35 miljoner kronor till sina kunder i fjol – det här året har börjat lika bra

Foto: Kai Rehn
Claes Appelberg
TRAV

I fjol spelade han in 35 miljoner kronor till sina kunder.

Det här året har börjat minst sagt lika bra – och i lördags vann Claes Appelberg 612 000 kronor på V75.

– Vi hade marginal för att vinna betydligt mer pengar, säger han till Trav365.

Claes Appelberg äger och driver Jönköpings Cigarrimport och de senaste åren har han varit väldigt framgångsrik med sina V75-andelar i butiken.

I fjol fick Claes kunder vara med och dela på 35 miljoner kronor – och hittills i år har han spelat in över en miljon kronor.

I lördags fick Appelbergs kunder jubla igen – då 612 000 kronor spelades in.

”De är vana att vinna pengar”

59 kunder hade köpt en V75-andel i det vinnande systemet för 500 kronor styck, i lördags eftermiddag var de värda 10 300 kronor.

– Jag spikade de två mest logiska vinnarna på förhand, She Loves You F.I. och Digital Collection. Jag läste tidig ledning på bägge, och sedan var det inga större svårigheter att hitta de övriga vinnarna. Vi satt kvar med åtta, åtta respektive sex hästar i de tre avslutande V75-avdelningarna så vi hade marginal till att vinna mer pengar, säger Claes till Trav365.

Kunderna i butiken har under söndagen och måndagen strömmat in till butiken för att hämta ut sina vinstpengar.

– De är glada, som alltid. Jag har haft väldigt mycket vinster det senaste året, och kunderna är vana att vinna pengar och att få tillbaka pengar ganska ofta.

”Krånglar inte till det”

Claes tar ut andelsspelen i butiken på egen hand, och ryktet om de framgångsrika andelarna sprider sig. Claes säljer runt 1 500 andelar varje lördag till V75.

– Jag är med garanti topp tio i landet på det, och jag tror till och med jag är topp tre i landet när det gäller att sälja andelar till V75. Det är tack vare att vi har haft så mycket vinster, ryktet sprider sig och kunderna kommer tillbaka.

Varför går det så bra för dig?

– Jag hoppas det är för att jag har viss baskunskap om travet som hjälper mig. Driver du en egen butik så finns inte alltid tiden till att kolla igenom alla hästar i lopparkivet, och då får jag använda min baskunskap och försöka komma ihåg sina egna intryck som man ser. När det gäller spikar brukar jag heller inte krångla till det, även om du spikar två favoriter på V75 så behövs det inte speciellt mycket för att det ska sticka iväg i utdelning, framför allt inte när det är jackpott som det var i lördags.

ARTIKELN HANDLAR OM