– Det blev stort jubel i butiken

Direkten Nöje Hornstull har fått en pangstart på 2015 – spelade in 408 000 kronor på V75 i lördags

Här, hos Direkten Nöje Hornstull, blev det klang och jubel i lördags efter att butikens andelsspel på V75 gav full pott och 27 kunder fick vara med och dela på 408 000 kronor
TRAV

De avslutade fjolåret med att spela in en vinst på drygt en miljon kronor.

Nu har de fått en pangstart även på 2015 – i lördags spelade Direkten Nöje Hornstull in 408 000 kronor på V75.

– Det blev stort jubel, berättar Stefan Lundin hos Direkten Nöje till Trav365.

Trav365 skrev i slutet på december i fjol om en stamkund hos Direkten Nöje Hornstull som spelade in över en miljon kronor på V64 från Eskilstuna.

Vinnaren ville vara anonym – men Stefan Lundin berättade om stamkunden som vunnit stort på trav tidigare.

Den vinsten har smittat av sig.

Butiken har inlett 2015 starkt och vunnit flera storvinster på trav.

I lördags var det dags igen då 27 kunder fick vara med och dela på 408 000 kronor.

Hemligheten bakom succén är Jokersystemet.

”Det var rekord för oss”

De 27 kunderna kunde i lördags eftermiddag kassera ut drygt 15 000 kronor per andel.

– Jag följde travet live i butiken tillsammans med ett tiotal kunder som hade köpt in sig i systemet, det blev stort jubel och en fantastisk lördag. Vi spelar alltid Jokersystemet på våra andelsspel, och det har gått väldigt bra den senaste tiden, säger Stefan Lundin till Trav365.

De senaste veckorna har butiken spelat in flera vinster på V64, vilket har lett till ringar på vattnet. I lördags slog de rekord på antalet kunder som köpte in sig i det stora Jokersystemet.

– I vår butik är det mycket att få med 27 kunder som köper in sig, det var rekord för oss. Det var väldigt lägligt att sätta full pott på V75 i lördags, av den anledningen.

”Hade spikat Bergh”

Kan du berätta lite om upplägget på era andelsspel?

– Vi spelar som sagt alltid Jokersystemet, även på vardagar då det handlar om V64. Det tar en stund för de nya kunderna att förstå det här med A, B och C-hästar men när de väl förstår så tycker de att det är jättekul. Det är verkligen uppskattat det här, och vi kommer fortsätta spela Jokersystemet på våra andelsspel.

Hur såg systemet ut i lördags?

– Jag hade spikat Robert Bergh och Digital Collection, sedan var Queasy en av de hästarna som vi hade ställt som krav var tvungna att vinna. Så det började bra, då Queasy sprang redan i den första V75-avdelningen.

”Intresset ökar enormt”

Efter vinsten i lördags har det varit full fart i butiken, och Stefan har fått dela ut pengar på löpande band.

– När man spelar in så här mycket pengar så brukar problemet för butiksägarna vara att dela ut alla pengar, att det inte finns så mycket pengar i butiken. Men, halva vår lokal är hyrfilm och du kan också betala dina räkningar hos oss, så vi har ganska mycket pengar och har fått dela ut de flesta till kunderna redan. Senast i dag räknar vi med att alla som var med på systemet i lördags ska ha fått sina pengar. Det har varit full fart här hela veckan.

Märks det på kunderna och i butiken att ni har varit lyckosamma på travspelet den senaste tiden?

– Ja, verkligen. Intresset ökar enormt, det är mycket mer folk som kommer in och frågar när andelssystemen är klara, hur mycket de kommer kosta, och så vidare. Det stegrar sig hela tiden, och jag hoppas givetvis vi kan fortsätta så här.

ARTIKELN HANDLAR OM