”Har bättre chans i Prix de France”

Ingen framgång för Amerikanska stjärnstoet Maven i Prix d'Amérique – nu jagar man seger i storloppet Prix de France

Foto: Kanal75
Amerikanska stjärnstoet Maven och tränaren Jimmy Takter
TRAV

Det amerikanska stjärnstoet Maven hade ingen lycka i världens tuffaste travlopp Prix d’Amérique i söndags.

Nu ställer man in siktet på storloppet Prix de France och tränaren Jimmy Takter är optimistisk.

– Jag tror hon har bättre chans i det loppet, säger Jimmy Takter till Harness Racing Update.

För första gången sedan 1996 var det ett helamerikanskt ekipage när Yannick Gingras körde Maven i miljonloppet Prix d’Amérique i söndags.

Det blev dock ingen framgång för Jimmy Takters stjärna i superloppet.

Den 8 februari jagar man dock revansch i Prix de France – ett lopp som Taktet tror passar henne betydligt bättre.

”Kom tillbaka starkt”

Maven tappade mark redan från start i söndagens Prix d’Amérique, men gick fort i sista sväng och var på rejäl frammarsch när hon rullade över i galopp.

– Vi kom inte iväg så bra som vi hade hoppats, efter det kändes hon jättefin. Hon kom tillbaka starkt och var gott gående när det gick lite för fort och hon tappade aktionen och galopperade. Oturligt, för hon hade nog varit fyra, femma eller sexa annars, säger kusken Yannick Gingras till Harness Racing Update.

”Har bättre chans”

I Prix de France om knappa två veckor är det bilstart och distansen 2 100 meter, något som bör passa stjärnstoet Maven betydligt bättre. Och trots misslyckandet i Prix d’Amérique står de ursprungliga planerna fast och siktet är inställt på Prix de France.

– Det är en och en kvarts mile i Prix de France och det faller henne mer i smaken. Hon kan använda sin snabbhet en bit och ha en bättre segerchans i det loppet, tror jag, säger tränaren Jimmy Takter till Harness Racing Update.

Jimmy Takter berättar också för Harness Racing Update att en repris på fjolåret då Maven gästade Solvalla och Elitloppet i regi Jonas Czernysons regi inte är uteslutet även i år.

ARTIKELN HANDLAR OM