”Han gillar inte när det regnar”

Yttre förutsättningarna oroar travamatören

Foto: Kanal75
Finish Brandon blir favorit på V86 i kväll
TRAV

75-årige travamatören Tord T Zackrisson hoppas att hans ögonsten Finish Brandon inleder kvällens V86-omgång.

Men de yttre förutsättningarna oroar honom.

– Han gillar inte regn, säger Tord till Trav365.

Kvällens V86-tävlingar inleds med ett lopp över kort distans på Åby.

Favorit i loppet blir sjuårige Finish Brandon som startar från innerspår tillsammans med Stefan Söderkvist.

Men hästens tränare, Tord T Zackrisson, oroar sig för vädret i Göteborg.

”Oroar mig en del”

– Det regnar just nu i Göteborg och enligt rapporterna ska det fortsätta regna i kväll, och det oroar mig en del. Finish Brandon gillar inte när det regnar, han gillar inte när banan blir hård, säger Tord T Zackrisson till Trav365.

Han är favorit i loppet, är det en favorit i fara tror du?

– Jag är faktiskt överraskad över att spelarna har gjort honom till favorit, det trodde jag inte. Jag trodde Jeppe Juel och Tripolini V.P. skulle bli favoriter. Han är startsnabb och stämmer det för honom så är det klart att han är med och slåss om det, men han är inte på topp ännu.

”Behöver fler lopp”

Finish Brandon gjorde för två veckor sedan årsdebut på just Åbytravet, då vann han enkelt och i bra stil från ledningen.

– Med det loppet i kroppen ska han normalt gå framåt och vara bättre i kväll, men han håller ingen toppform ännu. Han var faktiskt överraskande bra senast då jag inte kunnat träna honom som jag brukar den senaste tiden på grund av de yttre förutsättningarna, och han kommer behöva fler lopp i kroppen innan han är i full form. Men lyckas Stefan hålla upp innerspåret med honom i kväll får han köra i ledningen igen.

Gör du några ändringar i balansen på honom?

– Vi får se hur banan blir i kväll, tillåter den barfota fram så kommer han att tävla så. Annars blir det precis som senast, skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

ARTIKELN HANDLAR OM