– Överraskad om det går att tävla barfota

V75-banans travbanechef om lördagens förutsättningar för hästar och kuskar

Foto: Kanal75
Väderprognoserna inför lördagens V75-tävlingar på Axevalla är inte positiva – upp emot tio centimeter snö natten mellan fredag och lördag rapporteras
TRAV

V75-jackpott på lördag på Axevalla.

Väderprognosen över Skaraslätten är oroande.

– Jag skulle bli väldigt förvånad om det skulle gå att tävla barfota på lördag, säger Axevallas travbanechef Benny Ternemar till Trav365.

Tio centimeter snö natten mellan fredag och lördag.

Det är väderprognosen över lördagens V75-bana Axevalla.

Banans travbanechef Benny Ternemar tror på skotvång för lördagens hästar.

”Skulle bli positivt överraskad”

– Egentligen handlar det om en gissningstävling, men jag kan säga så mycket som att jag skulle bli väldigt förvånad om det skulle gå att tävla barfota på lördag. Jag skulle bli väldigt positivt överraskad om det gick att tävla utan skor, säger Benny Ternemar till Trav365.

Vad säger väderprognoserna?

– Vi har ingen tjäle i banan så på så vis är det ingen fara, och skulle det bara frysa på nu så ser vi det som en fördel. Men, de hotar med en massa snö natten mellan fredag och lördag, de säger att de ska komma upp emot tio centimeter snö och det oroar givetvis. Vi hade tänkt lägga på nytt material i banan, men kommer det en massa snö så måste man ju skrapa bort det.

”Titta bara på New York”

Vad är din känsla inför lördag?

– Det är inte alltid väderprognoserna stämmer. Ett bra exempel på det är väl New York, de stängde hela staden bara för några dagar sedan för att det skulle komma massor med snö, men det kom bara fem centimeter. Det visar hur svårt det är att lita på prognoserna.

Vad gör ni fram till lördag?

– Banpersonalen jobbar på och planerat så gott de kan, men det är helt omöjligt den här årstiden och man kan planera och jobba för någonting och sedan blir man helt ställd. Det bästa skulle vara om det inte kom någon snö alls, men rapporterna säger ju som sagt att det ska komma massor och det vet vi inte om det stämmer förrän på lördag. Men blir det fruset och kommer massa snö så blir det ju stenhårt, och det kommer nog bli tuffa förhållanden oavsett på lördag. Vi håller tummarna och tar en dag i taget, det är det vi kan göra just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM