Författarens succé – vann stort i Paris

Författaren Per ”PeKå” Englund satte ’alla’ spel i Paris i helgen – vann storvinsten

TRAV

Författaren Per ”PeKå” Englund, 46, hade en magisk spelhelg i Paris.

V75, vinnare och trio – allt han spelade på gick in.

– Det blev en bra helg. Svenska segrar och kul vinster, säger han.

Foto: Gustav Mårtensson
Per ”PeKå” Englund.

Flytet för svenske travfantasten började redan under lördagen. Efter vissa påtryckningar köpte Per Englund in sig i två andelsbolag. Sajten Spelvärde.se:s bolag plus ett annat bolag som spelar efter Spelvärdes idéer.

– Sedan drog jag ut med Spelvärde-gänget till Vincennes och jag hade egentligen inte tänkt lira något, men Gustaf Björck ledde mig till totokassan och sa att jag måste spela på Hans R Strömbergs häst On Track Piraten och känna stämningen när jag var på plats, säger han.

Hur det gick? On Track Piraten vann - okörd.

– Känslan att stå nere bland svenskarna  i vinnarcirkeln var värd mer än själva liret.

”Fick ont i magen”

Senare på dagen sprang ytterligare en intressant svenskhäst, Daniel Redéns Call Me Keeper, och Englund laddade om spelbössan.

– Jag laddade på så att jag fick ont i magen, men när Call Me Keeper vann och jag såg hur lycklig tränaren Daniel Redén var när han sprang fram till kusken Björn Goop så glömde jag bort att jag vunnit, säger han.

Under tiden som författaren befann sig i vinsthysteri i Paris, så satte båda andelsbolagen han var med i sju rätt på V75 i Sundsvall, några hundra mil norrut.

– Kul att vara med när det blir sexsiffriga belopp på sjuorna.

Satt spel till 4 800 gånger pengarna

Söndagen skulle gå ut på att njuta av sporten med Prix d´Amérique som russinet i kakan. Men eftersom Englund satt med Spelvärde-gänget surrades det mycket om spel och till huvudlöpningen hade flera kring bordet det klart för sig.

Up And Quick skulle vinna loppet säkert och Björn Goops styrning, Timoko, skulle komma trea-fyra.

”Pekå” tog åt sig tankarna och lämnade in en trio.

– Jag tog rygg igen och hade ju ettan och trean klara. Min uppgift blev att hitta tvåan i loppet…jag tog med alla hästar, säger han och skrattar.

Triooddset: 4 800 gånger pengarna.

– Så det blev en bra helg. Svenska segrar och kul vinster, säger den travintresserade författaren.

”Sonen hade inte lika bråttom”

Englunds nya bok ”Född på en söndag” kommer ut i maj.

– Vi slutredigerar den just nu och det är självklart kul, men det som är spännande är om lanseringen ska krocka med Elitloppet. Jag har inte vågat ta reda på det än.

– Det var likadant när vi väntade på att sonen skulle födas 1996. Jag var ute på Solvalla och gjorde mitt sista tunga spel innan jag blev en ansvarsfull småbarnsförälder och gick in på Coctail Jet i finalen till fyra gånger pengarna. Hästen fullkomligen flög fram och sonen hade inte lika bråttom ut utan firar födelsedag med hyfsad marginal till elitloppshelgen, säger PeKå Englund.

ARTIKELN HANDLAR OM