– Är omgångens bästa spikförslag

Axevallatravets tipsexpert Per Ottosson, känd som mannen i den gula jackan, bjuder på bästa speldragen till V75 på hemmabanan: ”Då är det jättebra segerchans”

Foto: Kanal75
Axevallatravets tipsexpert Per Ottosson
TRAV

30 miljoner kronor i sjurättspotten väntar när V75-cirkusen gästar Axevalla på lördag.

Banans spelexpert Per Ottosson tror på hög utdelning.

– Många lopp känns vidöppna, säger han till Trav365.

Söndagens Extra V75 från nationalarenan Solvalla blev en favoritbetonad omgång.

Utdelningen på sju rätt stannade på blygsamma 4 950 kronor och utdelningen för fem rätt uteblev.

Det innebär att 8,7 miljoner kronor går vidare till lördagens V75-omgång på Axevalla och 30 miljoner kronor ligger därmed i sjurättspotten.

Den största travvinsten i Sveriges historia kommer just från travbanan Axevalla – 27 februari 2010 blev en ensam travspelare 67 miljoner kronor rikare.

På lördag väntar nya jättepengar – i varje fall om man ska tro banans tipsexpert Per Ottosson.

”Är omgångens bästa spik”

– Det kan nog bli en bra slant på lördag. Även om omgångens största favorit Fossens Bonus vinner så tror jag det kan bli bra pengar, många lopp känns vidöppna, säger Per Ottosson till Trav365.

Per Ottosson, också känd som ”mannen i den gula jackan” tycker att Magnus Jakobssons Fossens Bonus är omgångens bästa spikförslag.

– Jag tycker egentligen att den är för stor favorit, men det är nog den som ändå är V75-omgångens bästa spikförslag. Jag tror han vinner.

”Man måste göra ett val”

I den första V75-avdelningen är det två hästar som travspelarna tror lite mer på än de övriga, och för att klara hela omgången är Ottosson inne på att man måste göra ett val dessa två emellan.

– Ja, jag är inne på att man måste ta ställning för antingen Super Photogenic eller Rocket Zet för att vara med hela vägen. Det är mycket som talar för att det står mellan dessa två, och jag tror och hoppas att Super Photogenic vinner.

Du kommer alltså ta ställning för honom?

– Det är en hemmahäst från stallbacken som är spännande naturligtvis. Jag är lite orolig för Rocket Zet och Björn Goop, Björn är otroligt duktig från start och det är inte alls säkert att Super Photogenic håller ut honom den första biten. Men det finns chans i alla fall, och han kan öppna rätt bra från start Super Photogenic så det är inte omöjligt att han håller ut Rocket Zet.

– Det är inte stora marginaler som skiljer dessa åt och man ska nog avvakta värmningar och annat innan man tar valet, men nu tycker jag det är fördel Super Photogenic. Jag tyckte han var jättebra senast och jag pratade med tränaren i torsdags och han berättade att det inte är omöjligt att hästen är ännu bättre nu på lördag.

”Nu på lördag tar jag dom”

”Mannen i den gula jackan” bjuder också på två miljondrag i jackpott-omgången, som kan skjuta värdet rejält i höjden.

– 6 Furyk (V75-7) är nog roligaste jackpottdraget, om man bortser från förra starten då han var helt bedrövlig och jag kan inte förstå varför han var så dålig. Men går man tillbaka till när han vann i Karlstad för fyra starter sedan då han hade jänkarvagn och helstängt huvudlag och bara körde, och att jag inte är helt främmande för att han kommer till ledningen här så är det jättebra segerchans. Jag gillar också 5 Online d’Amour (V75-6) som jag tycker går som bäst över sprinterdistans, han är mycket bättre än vad resultatraden visar och första med Ulf Ohlsson känns kul.

Per Ottosson är känd för en rad storvinster på travspel genom åren, men just på hemmabanan Axevalla väntar han på den stora fullträffen.

– Det är nog långt tillbaka att jag vunnit något stort på Axevalla faktiskt, tråkigt nog har jag inte tagit någon miljonvinst just på Axevalla. Men normalt har jag väldigt bra koll på hemmahästar och får bra information från våra tränare, och jag tror bara det är tillfälligheter. Jag har dribblat bort några riktigt stora vinster just på Axevalla, men nu på lördag så tar jag dom, säger Per Ottosson.

ARTIKELN HANDLAR OM