”Försöker favoriten blir det till att kriga”

Anders Svanstedt har laddat inför V75 på hemmabanan Axevalla

Foto: Kanal75
Anders Svanstedt
TRAV

"Kommer jag till spets så kör jag där och försöker favoriten överta blir det krig". Ja, det är ord och inga visor från tränare Anders Svanstedt inför helgens jackpotomgång på Axevalla.

Fossens Bonus ser ut att bli V75-omgångens absolut största favorit. Men trots att Anders Svanstedt har respekt för hästen tror han mera på sin egen Mr Crazed, som enligt Axevallatränaren är ruskigt snabb från start.

– Mr Crazed har sett jättefin ut på slutet och är riktigt snabb den första biten. Han har bra förutsättningar här trots ett spår ut på vingen. Jag kommer att köra vad som går i hopp om att nå ledningen och jag tror vi kan nå dit.

Och sen då?

– Då kör vi där. Ska motståndarna lyckas plocka ner honom måste de vara riktigt bra. Jag är i alla fall jätteimponerad av min häst och vägrar känna mig slagen på förhand.

Så även om favoriten försöker överta så släpper du inte?

– Nej, det har jag inte tänkt göra. Som sagt, man vet aldrig hur det bli i loppet, om jag ens kommer till spets. Men kommer jag dit kör jag där.

Några utrustningsförändringar på Mr Crazed?

– Nej, det blir det vanliga.

Tror på bra chans direkt

Förutom Mr Crazed har Anders Svanstedt ytterligare fem hästar till start på lördagens jackpotomgång. I V75-5 sitter han, för första gången, upp bakom Seducedbyaface.

– Hon har varit hos mig ett tag nu och tränat bra på slutet. Hon har egentligen gjort allting rätt de sista två månaderna så det ska bli kul att få känna på henne i tävlingssammanhang.

Han vet inte så mycket om hur hon är i lopp, men det hindrar inte Svanstedt från att vara optimistisk.

– Nej, jag vill skapa mig en egen uppfattning om hur hon är så det är svårt att säga hur jag lägger upp loppet. Men jag tror på en bra prestation direkt och tror hon kan segerstrida om det vill sig väl. Tillsammans med Mr Crazed är hon en av stallets bästa chanser på lördag.

Anders Svanstedt om stallets övriga chanser:

– (V75-1) Listas Rafiki kommer jag inte att köra från start med utan hoppas snabbt ta mig ner i banan. Det är frågetecken kring hästens form och han har varit fruktansvärt seg trots att han känns fräsch och fin. Kapacitetsmässigt har han kunnande för att segerstrida, men först vill jag se att han leverarar.

– (V75-1) Send in the Clowns har varit jättefin i träningen. Alla mina starthästar gjorde sina sista jobb i dag och jag tycker att Send in the Clowns var den som presterade bäst. Med tanke på det rankar jag honom högre än stallkamraten Listas Rafiki i det här loppet.

– (V75-2) Baroness Boko har rätt bra form. Senaste loppet är bara att glömma. Då gick hon i dödens och orkade inte alls den sista biten. Men den här gången möter hon tuffa hästar och har dessutom ett uselt spår. Det är långsökt att tro på en framskjuten placering. Hon kan spurta bra på slutet, men det ska inte räcka.

– (V75-7) Lasken Palema är lite kort i rocken när det kommer till V75. Han har några ettor i raden nu, men det har kommit mot enklare motstånd. Jag ligger lågt med tanke på att han inte presterat de gånger vi siktat högre med honom. Jag är glad om han hänger med.

Victor Sundqvist, Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM