Aftonbladet
Dagens namn: Johanna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Höjer förstapriset till 2 miljoner kr

Åbytravets nya storsatsning på prispengar  Chefen: ”Det är mycket glädjande...”

Foto: Kanal75

Bara Prix d´Amérique och Elitloppet är större pengamässigt.

Nu blir Åby Stora Pris ett av världens attraktivaste travlopp.

Anledningen: en rejäl prisökning.

– Vill ta steget genom att vara ett av de största loppen man kan vinna i Europa, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

1,3 miljoner kronor.

Så mycket kommer Åbytravet, i Göteborg, att höja sina prispengar med under 2015.

Pengarna kommer från sponsorer och med hjälp av egna medel.

I och med detta stärker banan sin position som en av trav-Sveriges största och mäktigaste travbanor.

– Det är mycket glädjande att Åbys styrelse har lagt stort fokus på det sportsliga, något som årets satsningar med extra medel i form av prispengar är bevis på, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

”Höja kvaliteten...”

Åbytravets största lopp, Åby Stora Pris får en rejäl prissökning från och med nu. Prissumman ökas med 900 000 kronor vilket gör den totala prissumman blir 2 900 000 kronor. I de båda heaten är det 400 000 kronor i förstapris. I skiljeheatet är det 1,2 miljoner kronor till vinnaren. Vid vinst i två raka heat erhåller segraren 2 miljoner kronor.  Endast Prix d’Amerique och Elitloppet är större penningmässigt i Europa för den äldre eliten.

– Årets fokus är att höja den sportsliga kvaliteten kring vårt flaggskepp Åby Stora Pris så att loppet ska bibehålla sitt starka historiska varumärke, och ta steget in i framtiden genom att vara ett av de största loppen man kan vinna i Europa. Det nyinstiftade långloppet Lyon Grand Prix är också en del i att, på ett internationellt sätt, stärka Åby Stora Pris-helgen ytterligare, fortsätter sportchefen.

Här nedan hittar du fler nyheter på Åbytravet

Trav 365

Visa fler
Om Aftonbladet