– Karriären är troligtvis över

Topphästen allvarligt skadad – igen

Foto: Kanal75
Reijo Liljendahl och Brad de Veluwe
TRAV

Stjärnhästen Brad de Veluwe är allvarligt skadad.

Nu är troligtvis tävlingskarriären över.

– Det tror jag nog att den är, tyvärr, säger hästens tränare Reijo Liljendahl till Trav365.

Den finska superhästen Brad de Veluwe har tjusat travpubliken genom åren.

Den sjuårige hingsten vann bland annat Sprintermästaren i Halmstad 2012 på supertiden 1.09,7 och gav travälskarna ”ståpäls”.

Efter att han blivit allvarligt skadad efter sin start i Olympiatravet i april i fjol återfanns han i slutet på augusti i fjol hos Solvallatränaren Reijo Liljendahl.

Brad de Veluwe har trots sin skada fortsatt vara en snackhäst och var mångas favorit till att vinna storloppet Elitloppet senare i år.

Nu ser dock tävlingskarriären ut att vara över.

Brad de Veluwe är allvarligt skadad – igen.

”Slut hos mig”

– Han har slagit upp en gammal gaffelbandskada, och det är slut hos mig. Det är som sagt en gammal skada och jag har rekommenderat ägarna att avbryta, säger Reijo Liljendahl till Trav365.

Är tävlingskarriären över?

– Det tror jag nog att den är, tyvärr.

”Iskallt”

Hur känns det här?

– Man vet vilka förutsättningar det är med en häst som varit skadad i ett gaffelband, man balanserar på en skör tråd hela tiden. Vi har varit väldigt noga och försiktig med hästen och för mig har det faktiskt aldrig varit aktuellt att prata om någon start innan jag ser att hästen är okej, säger Reijo Liljendahl och avslutar.

– Vi har kommit ner i tider kring 1.26 med honom och redan då reagerar han och slår upp en skada nedanför den gamla skadan, då är det tyvärr iskallt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav