Tränaren flyttar med stjärnhästen

Foto: Kanal75
TRAV

Malin Löfgren, tränaren bakom topphästen Sanity, flyttar hem till Jämtland, rapporterar travronden.se.

Malin Löfgren, 38, inledde travtränarkarriären i Östersund och där gick också startskottet för topphästen Sanitys tävlingskarriären. De senaste åren har Löfgren haft Solvalla som hemmabana men snart går alltså flyttlasset tillbaka till Jämtland. Planen att flytta hem har funnits länge men när Malin Löfgren inom kort inte längre kan hyra boxar på den gård där hon i dag huserar kommer hon, hennes tre hästar och sonen Charlie att flytta till Oviken utanför Östersund innan sommaren.

– Sedan Charlie föddes för tre år sedan är det han som är boss och bestämmer. Den långsiktiga planen har varit att flytta hem igen innan han börjar skolan, men nu blir det lite tidigare än så, säger Löfgren till travronden.se.

Siktar på Jämtlands Stora Pris

Sanity har inte setts till på tävlingsbanorna sedan november. Tanken var att han skulle tävla i Frankrike i vinter men en lättare skada satte stopp och nu är målet att få honom i ordning till Jämtlands Stora Pris i Östersund i juni.

– Det skulle kännas helt fantastiskt med att sluta cirkeln där och få starta Sanity för fjärde gången i Jämtlands Stora Pris, säger Löfgren till travronden.se.

Nioårige Sanity har tagit 30 segrar på 77 lopp och sprungit in 10,2 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal75