Garpenlöv: ”Det var helt sjukt...”

Hockeyprofilen Johan Garpenlöv en av miljonvinnarna på V86 under onsdagen

Foto: Jimmy Wixtröm
Hockeyprofilen Johan Garpenlöv vann 1,1 miljoner kronor
TRAV

Hockeyprofilen Johan Garpenlöv vann 1,1 miljoner kronor på V86.

Hans fru trodde det var ett aprilskämt.

– Det var helt sjukt, säger han till Trav365.

Det blev återigen svårt på spelformen V86 under onsdagskvällen.

Skrällarna duggade tätt och av totalt 573 837 system överlevde endast fem stycken de åtta loppen.

En av de som satt med en vinnande kupong i handen var hockeyprofilen och Sportbladet-experten Johan Garpenlöv.

Vinsten blev 1,1 miljoner kronor.

”Vad fan händer”

– Det var helt sjukt, jag tittade inte ens på loppen. Jag satt och kollade på hockeyn och när hockeyn tog slut så gick jag för att kolla travet, då hade sju av åtta lopp gått och jag såg att jag hade sju rätt och att det var värt över 61 000 kronor, säger Johan Garpenlöv till Trav365.

– När jag såg att jag hade sju rätt av sju möjliga tänkte jag att vad fan händer nu, och precis när jag sätter på tv:n så har sista loppet gått i mål. Jag tittade i två minuter och sedan kom resultatet att Amor Winner hade vunnit och att jag hade med den på lappen.

”April april”

Hur reagerade du då?

– Jag gick ut till min fru i köket och sa att jag hade fått åtta rätt på travet och att utdelningen var över 900 000 kronor, men eftersom det var första april så trodde hon mig inte. April, april liksom. Nej, det var helt sjukt och det är nästan så man skäms. Jag är halvdan på det här och så finns det de som är duktiga och hållit på hela livet utan att vinna stort, men jag tackar och tar emot.

Hur är ditt travintresse?

– Mitt travintresse är inte alls speciellt stort, jag är i början av att lära mig. Det är på slutet som jag har börjat spela lite grann. Min svärfar äger och har ägt några hästar och jag har blivit mer och mer intresserad, och börjar lära mig mer och mer. När man spelar hockey är det många killar i laget genom åren som varit intresserade av trav, men jag har inte riktigt fastnat för det. Det är först nu de sista åren som jag fått upp ett intresse för det, och börjar förstå vad det går ut på. Jag försöker sätta mig in mer och mer, men är som sagt bara i början av min lärdom.

”Ensam”

Om du bara är i början av din lärdom om trav, hur lyckades du med träffen på V86 och miljonvinsten i går?

– Det sjuka är att jag stod och lagade mat och tänkte innan att jag skulle göra en rad till V86, sedan glömde jag bort det. Vi käkade middag med familjen och sedan kom jag på ganska senast att jag måste lämna in en rad. Jag hade inte hunnit läsa på ordentligt utan läste på ganska snabbt. Jag valde att spika Orione Spin och Mc Steamy, sedan låste jag ett par lopp och lät sedan Harry Boy plocka ut resten. Det var tur blandat med skicklighet, men jag plockade i varje fall med omgångens skräll Globalsatisfaction själv.

Var du ensam på vinstlappen?

– Ja, det var jag.