Här är loppet som chockade tränaren

Foto: ATG Live
Örjan Kihlström med full kontroll i ledningen med D'One
TRAV

Superstoet D’One gjorde årsdebut på Färjestad – och som hon gjorde det.

Insatsen chockade tränaren Roger Walmann – som nu drömmer om USA.

– Jag kunde knappast tro detta, sa Roger Walmann efter loppet.

Stjärnan D’One gjorde under långfredagen comeback i Karlstad.

Hon gjorde det med den äran och ”joggade” hem 125 000 kronor.

Efter loppet var tränaren Roger Walmann både chockad och lyrisk.

”Kan jag lova er”

– Jag hade knappast trott att hon skulle vara så här fin redan i dag. Jag har känt i vinter att hon utvecklats, men att hon skulle se ut så här i dag hade jag aldrig trott, sa han i ATG Live efter loppet.

D’One som hittills i karriären vunnit 14 lopp på 25 starter och sprungit in 5,7 miljoner kronor vann storloppet svenskt Trav-Oaks som treåring och i fjol slutade hon tvåa i Derbystoet bakom Neona Princess. Nu, fem år gammal, siktas hon mot USA.

– Jag tror hon kommer, om vi får henne i ordning, springa ruggigt fort på milebanan i Lexington. Det kan jag lova er, fyllde Walmann i.

”Jättefin”

D’One som är efter Giant Diablo, som sprang världsrekord 2007 med tiden 1.08,5 på distansen 1 609 meter på travbanan The Red Mile i Lexington Kentucky.

– I dag var hon så fin som jag trodde vi skulle ha henne i fjol, sa Roger Walmann.

Kusken Örjan Kihlström var även han till belåtenhet efter loppet. Ett lopp som avgjordes redan i starten då D'One snabbstartade och satt i ledningen redan efter ett par hundra meter.

– Hon behövde inte gå sig tom då Johnny Takter och Radysin America fick chansen sent. Det här var en årsdebut helt i vår smak. Hon kändes jättefin, sa Örjan Kihlström.
Här kan du se loppet

ARTIKELN HANDLAR OM