”Skulle inte tacka ja till Elitloppet...”

Foto: Kanal75
Jeppas Maxi och kusken Torbjörn Jansson.
TRAV

Jeppas Maxi är Ålands- och hela Finlands hetaste häst just nu.

Men något Elitlopp blir det inte.

– Han blir inte inbjuden, och för det andra skulle jag inte tacka ja, inte i år, säger Robert Ekström till Nya Åland.

Under fjolåret charmade han en hel travpublik och radade upp segrar. Hittills i år har det blivit två raka segrar för åländske hästen Jeppas Maxi, som tränas av amatören Robert Ekström.

Under Påskhelgen joggade, Ålands- och hela Finlands hetaste häst, hem ett V75-lopp på Romme.

Tidigare har Solvallas sportchef, Markus Myron, antytt att segerstaplaren från Åland kan vara aktuell för Elitloppet.

”Utopi”

Efter söndagens segerlopp tog Robert Ekström död på de spekulationerna. För tidningen Nya Åland  var han tydlig med att det inte blir någon start i Solvallas storlopp.

I år.

– Det är ju utopi det. Först och främst är det en helt annan dimension på hästarna än vad han är i dagsläget. Han är ju så orutinerad. Han blir inte inbjuden, och för det andra skulle jag inte tacka ja, inte i år, säger Robert Ekström till tidningen.

”Elitloppen har knäckt många”

Han fortsätter:

– Nu ska jag inte säga att jag startar i Elitloppet nästa år. Jag vill ha häst i flera år, de Elitloppen har knäckt så många hästar som aldrig kommer tillbaka. Nu får vi ändå vara med på Elitloppshelgen det är final i bronsdivisionen också.

Jeppas Maxi har vunnit elva av 14 starter och tjänat en knapp miljon hittills.

Sedan tidigare är titelförsvararen, Timoko, och det amerikanska stjärnstoet, Maven, klara för Elitloppet. Digital Ink är inbjuden, men där har tränaren Stefan ”Tarzan” Melander inte svarat ännu.