’Vi kan absolut besegra Maven’

Ulf Stenströmer om Noras Bean och sina övriga V75-chanser på Jägersro

Foto: Kanal75
Noras Bean
TRAV

Deltävling fyra i Olympiatravet och amerikanska stjärnstoet Maven blir klar favorit.

Konkurrenterna tänker dock inte ge upp utan strid och Ulf Stenströmer hoppas att comebackande Noras Bean kan bjuda upp till fajt.

– Vi kan absolut slå Maven, säger Ulf Stenströmer till Trav365.

Travets elitserie V75 gästar den här lördagen Malmö och Jägersro.

Jackpott och 40 miljoner kronor väntar en ensam vinnare med sju rätt.

Den tredje V75-avdelningen är deltävling fyra till Olympiatravet – hästar som Noras Bean, Dreams Take Time och Solvato brakar samman med amerikanskan Maven.

Efter sin uppvisning i Stoeliten på Solvalla för två veckor sedan blir Maven klar favorit.

Men tufft motstånd är att vänta.

”Slagit bättre hästar”

– Vi kan absolut slå Maven, vi har mött och slagit betydligt bättre hästar än Maven tidigare. Klart vi kan slå henne, säger Axevallatränaren Ulf Stenströmer om Noras Bean.

Noras Bean återkommer efter uppehåll då han i februari var och tävlade på Vincennes i Frankrike.

– Noras Bean är en stjärna, det är det ju, men vi vet inte riktigt vart han står för dagen. Han känns jättefin och brukar vara bra i sina comebacker, men lite osäker på vart jag har honom är jag.

”Hoppas på ledningen”

Hur går tankarna kring loppet?

– Han lottades till fint utgångsläge och jag hoppas på ledningen, sedan får vi testa där och sedan får vi hoppas att han är så bra så han vinner. Jag blir inte chockad om han vinner, men heller inte överraskad om han stannar 75 meter kvar.

Några ändringar på honom?

– Nej, han kommer tävla optimalt med barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Ulf Stenströmer.

Läs nedan om Stenströmers övriga V75-hästar

FAKTA

Stenströmer som sina V75-chanser

3 Royal Prince (V75-2)

– Han har gjort allting rätt sedan vi köpte honom. Jag har ingenting att klaga på och han känns jättebra efter V75-finalen senast. Distansen är ny för honom, men jag tror han kommer klara den finns och visst finns det segermöjligheter. Inga ändringar är aktuella.

4 Ritzo (V75-4)

– Han har fått lopp i kroppen efter operation och jag tyckte han var riktigt bra i comebacken senast, men det kom inte som någon chock för mig. Han är stark och rejäl den här hästen och framför allt travade han mycket bättre senast än tidigare och han sprang inte och bröt lika mycket. Jag tycker abslut att han är en av de hetare i det här loppet, ett lopp som jag tycker är öppet. Han kommer gå framåt med senaste loppet i kroppen och tävlar med samma balans och utrustning.

9 Oliver Kronos (V75-6)

– En presentation av honom är egentligen överflödig, han har gjort nio starter för oss och tjänat 820 000 kronor och de siffrorna bluggar man inte bort. Han var grymt fin vid seger senast, han var inte okörd i mål med vann med en hel del sparat. Det handlar om en jättefin häst som jag både tror och hoppas kan ta klivet upp i Gulddivisionen. Vi är lite utlämnade åt vad konkurrenterna hittar på från bakspår och även om taktiken är helt och hållet upp till Björn Goop så ser jag helst att han får gå sista 700 i stället för dödens, även om jag säkert tror att han kan slå Lover Face från dödens. Vi får se hur Björn lägger upp det, men oavsett är det klart jag tror på vettig segerchans med honom. Inga ändringar är aktuella