Vann – men nu kan karriären vara över

Foto: ATGPLAY
TRAV

Hans karriär var över – men han kom tillbaka.

Under lördagen vann Noras Bean ett försök till Olympiatravet.

Men över upploppet blev hästen halt, och nu kan karriären vara över.

– Det är svårt att lokalisera hältan, sa tränare Ulf Stenströmer i V75-direkt.

Noras Bean är en riktig hedershäst, som under fjolåret tvingades avstå Olympiatravets final då han var halt. Karriären var över, hästen tackades av men då han var så pass pigg efter några månader tog man beslutet om att börja starta hästen igen.

”Ett hjärta av guld”

Hästen vann direkt i comebacken, och har efter det tagit tre segrar och under lördagen vann han ett försök till Olympiatravet från ledningen på fenomenala 1.11,1 över medeldistans.

Men glädjen blev kortvarig. Över upploppet, och efter mål, var hästen rejält halt och fick avstå hyllningarna för att istället gå ner till stallet.

– Det är sällan jag får tunghäfta. Han var utdömd, och kan komma tillbaka på det här sättet. Helt vansinnig och grym häst. Han har ett hjärta av guld, men nu ser han halt ut tyvärr, sa Ulf Stenströmer direkt efter loppet i V75-direkt.

Några timmar senare var prognoserna oförändrade:

– Han är halt, men det är ingen fraktur. Det är svårt att lokalisera hältan. Jag vågar inte säga någonting förens i morgon då vi ser hur det ser ut. Han är pigg och glad, trots skadan, och står just nu och nosar efter tjejerna, sa tränaren i TV12.

”Ser inte alls bra ut”

Tv-experten Lennart Forsgren såg Noras Bean – och hade sin uppfattning klar.

– Det ser inte alls bra ut, är han allvarligt skadad kommer han nog aldrig mer tillbaka. Trist, sa Lennart Forsgren i TV12.

Även Anders Malmrot var nedstämd.

– Det är tungt att se honom åka av bakvägen, och inte få ta emot alla hyllningar som han är värd efter segern i TV12.

Se Noras Beans lopp här.