Toppstoet inbjuden till Olympiatravet

Foto: Kanal75
Moving On.
TRAV

Toppstoet Moving On är inbjuden till Olympiatravet.

Det kan Trav365 avslöja.

– Vi bestämmer under tisdagen om det blir Olympiatravet eller inte, säger tränaren Fabrice Souloy till Trav365.

Hos franske demontränaren Fabrice Souloy har stoet Moving On utvecklats enormt. I vinter har hästen, som ägs av bland andra svenska travtränaren Claes Svensson och hans sambo Marie Nilsson, radat segrar i Frankrike.

Moving On har imponerat så pass att hon nu är högaktuell för storloppen i Europa under sommaren.

”Högaktuell länge”

I lördags blev hon tvåa i ett lopp på Paris-banan Vincennes och efter det fick kretsen kring hästen en inbjudan till Olympiatravet av sportchefen Jon Walter Pedersen, det kan Trav365 avslöja under måndagen.

– Vi har bjudit in Moving On till Olympiatravet, och där kommer vi få svar senast i eftermiddag om man vill vara med i Olympiatravet eller inte, säger Pedersen till Trav365.

Han fortsätter:

– Moving On har varit högaktuell för Olympiatravet länge, och jag har haft kontakt med kretsen kring hästen, men det var först i lördags som de fick en officiell inbjudan till loppet.

”Får besked...”

Det är som sagt inte klart att Moving On kommer till start i storloppet på Åbytravet den 25 april.

Inte än.

– Vi bestämmer under tisdagen om det blir Olympiatravet eller inte, säger tränaren Fabrice Souloy till Trav365.

Moving On har sprungit in drygt fyra miljoner på sina 40 starter hittills i karriären. 15 gånger har hon varit först över mållinjen.

Klara för Olympiatravet är: Digital Ink, On Track Piraten, B.B.S.Sugarlight, Support Justice, Voltigeur de Myrt, Maven, Solvato och Noras Bean.