’Jag måste ha tid på mig...’

Tidspressen på Ulf Stenströmer inför Olympiatravets final 25 april

Foto: Kanal75
Noras Bean
TRAV

Noras Bean haltade av Jägersro travbana efter seger i deltävling fyra till Olympiatravet i lördags.

Nu har hästens tränare Ulf Stenströmer tidspress på sig att lämna svar om de deltar i Olympiatravsfinalen 25 april eller inte.

– Jag behöver tid på mig att hitta andra hästar, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet, till Trav365.

Foto: Kanal75
Jon Walter Pedersen

Ulf Stenströmer-tränade Noras Bean gjorde i lördags comeback på V75 – och som han gjorde det.

Den nu tioårige hingsten tog tidigt hand om ledningen och vann sedan säkert på fina tiden 1.11,1 över distansen 2140 meter.

Men efter loppet fick travpubliken och tränaren Ulf Stenströmer se något de inte ville se.

Kusken Stefan Söderkvist valde att köra direkt hem till stallet med Noras Bean och inte till vinnarcirkeln då hästen markerade hälta.

Ännu finns inget nytt att rapportera om Noras Bean – men tiden börjar bli knapp.

Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen behöver svar om de ska delta i finalen av Olympiatravet nästa lördag eller inte.

”Svar i mitten av veckan”

– Jag hoppas få svar av Ulf Stenströmer i mitten på den här veckan, jag behöver nämligen tid på mig att få ihop loppet, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet.

Har du pratat med Stenströmer?

– Jag pratade med honom direkt efter segern i lördags, och vi hade då ett samtal om att vi skulle höras om ett par dagar för att se hur Noras Bean mår och hur han tagit lördagens start.

”Hästar i bakfickan”

Just nu är åtta hästar klara för finalen av Olympiatravet, med Noras Bean inräknad. Det återstår alltså två platser, där Moving On har fått en officiell inbjudan och vinnaren av lördagens Gulddivision på Mantorp får en plats i superloppet.

– Det finns hästar i bakfickan. Om Moving On tackar nej finns det några utländska hästar som kan ta platsen, men tackar Noras Bean nej så tittar vi på de hästar som varit med i uttagningsloppen här hemma.

Kan du nämna några hästar?

– Lutfi Kolgjinis El Mago Pellini ligger nära till hands efter hans fina insats i lördags, och sedan får vi se vad som händer i sista chansen i Mantorp på lördag. Min förhoppning är att loppet, förutom platsen som tas av vinnaren på lördag, är klart torsdag-fredag den här veckan. I slutet av den här veckan hoppas jag ha nio av tio platser fyllda, sedan kan ju redan finalklara Digital Ink vinna på lördag men då ska vi ha en häst redo för den platsen i så fall, säger Jon Walter Pedersen.

Klara för Olympiatravet är: Digital Ink, On Track Piraten, B.B.S.Sugarlight, Support Justice, Voltigeur de Myrt, Maven, Solvato och Noras Bean.