– Vi tackar ja till Elitloppet

Foto: Kanal75
TRAV

Sju raka segrar i gulddivisionen varav tre finaler.

Klar för final i Olympiatravet och redan inbjuden till Elitloppet.

Digital Ink är Sveriges hetaste travhäst.

– Du kan skriva i texten att vi tackar ja till Elitloppet, säger tränaren, uppfödaren och ägaren Stefan "Tarzan" Melander.

På lördag landar V75-cirkusen i Östergötland och Mantorp. V75 bjuder på jackpot och det finns 42 miljoner kronor i potten för sju rätt.

Det sportsliga huvudnumret är gulddivisionen som även är sista chansen att kvala in till finalen av Olympiatravet.

Digital Ink är redan klar för Olympiatravets final efter sin imponerande seger i det första uttagningsloppet 28 mars hemma på Solvalla. Den triumfen var hästens sjunde raka i gulddivisionen. Som grädde på moset fick digital Ink även en inbjudan till Elitloppet.

Men Solvallas sportchef Markus Myron har inte fått något ja än av Stefan Melander.

– Nej, jag tycker att det är lite tidigt, även om det inte är så långt kvar. Men jag är glad att han är påtänkt. Vi startar på Mantorp nu och sedan hoppas jag på Åby. Han mår bra av att starta med 14 dagar eller tre veckors mellanrum, säger Stefan Melander.

Men man kan väl ändå tacka ja? Händer det något sedan så är det väl bara att gilla läget, eller?

– Okej då. Du kan skriva i texten att vi tackar ja till Elitloppet, gör det. Det är klart vi vill vara med om allt är okej, men vi tar ett lopp i taget. Det är den taktiken vi har, säger Stefan Melander.

Vunnit på alla distanser

Senast Digital Ink (V75-3) fick stryk var för fem månader sedan och det krävdes världsrekord av Nahar (1.10,5/2 140 meter, autostart) för att betvinga Stefan Melanders stjärna.

Den sexårige hingsten är så här långt årets häst i Sverige och i sin segersvit i vinter har han vunnit på distanserna 1 640 meter, 2 140 meter, 2 640 meter och 3 140 meter.

På vilken distans är han bäst på?

– Han kanske är bäst över fyra kilometer...vi får prova i höst. Nä, allvarligt talat vet jag faktiskt inte. Han klarar det mesta, det är en riktig hårding, säger Stefan Melander.

Vad gör Digital Ink så bra?

– Nej, men det är en ruskig häst. Han har sju raka i guld och det är ingen lätt liga precis. Det är ändå 2015 och det är inga dunungar han kutar på. I lördags såg vi till exempel hur bra Noras Bean är och den avväpnade han enkelt i de senaste mötena. Förmodligen har "Inken" det efter sin pappa, som också var ett fenomen. Men tyvärr fick Super Photo Kosmos inte visa det. Efter en olycka som femåring, då han blev påkörd och sträckte sig, vågade han aldrig ta ut steget riktigt.

Är de lika?

– Nej, inte mer än att båda är exteriört ruskigt snygga. Inken är 15 centimeter högre.

Klara för Elitloppet hittills: Maven, On Track Piraten, Timoko, Digital Ink.

Lars-Ove Pettersson, Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM