Tränaren nobbar Olympiatravet

Foto: Kanal75
Kretsen kring Moving On.
TRAV

Fabrice Souloy nobbar Olympiatravet med Moving On.

Trots att hästen fått ett wild card av Åbytravet så väljer han loppet Prix de l'Atlantique i Frankrike istället.

– Jag förstår honom, men jag hade gärna sett hästen i Sverige, säger ägaren Claes Svensson till Trav365.

Efter miljonsuccén i Frankrike, där stoet Moving On utvecklats till en häst för Europaeliten, så blev hon inbjuden till Olympiatravet av sportchefen på Åbytravet, Jon Walter Pedersen.

Det kunde Trav365 avslöja under måndagen.

– Moving On har varit högaktuell för Olympiatravet länge, och jag har haft kontakt med kretsen kring hästen, men det var först i lördags som de fick en officiell inbjudan till loppet, berättade Pedersen.

Möter Timoko i Frankrike

Men kretsen kring hästen tackade inte ja till sitt wild card direkt. Tränaren Fabrice Souloy ville vänta – och valde mellan att starta på hemmaplan i Prix de l'Atlantique på Enghien eller i Olympiatravet.

Under onsdagen bestämde han sig, enligt Moving Ons ägare, svenske proffstränaren Claes Svensson.

– Jag har, utan att pratat med Souloy, förstått på anmälan att han väljer loppet i Frankrike istället, där Timoko går ut, Prix de l'Atlantique. Hon är definitivt anmäld med kusk och allt, då kan han inte ta henne ur loppet.

”Övertygad om att hon duger...”

Hur känns det?

– Både och. Jag förstår honom, men jag hade tyckt det varit jättekul att se hästen i Sverige. Men jag förstår honom, att han vill låta henne göra några start till i Frankrike och slippa de långa resorna.

Hur ser planen ut framöver?

– Det är aktuellt med start i Finlandia Ajo den 17 maj, två veckor innan Elitloppet. Dit är det flyg, så det blir inte en så tuff resa för hästen.

Sen är det Elitloppet som gäller?

– Ja. Fabrice Souloy vill dit! Men hon får väl visa i Finland att hon duger till det...

Tror du att hon gör det?

– Fabrice är övertygad om det. Jag hoppas och tror honom.

Trav365 har sökt Fabrice Souloy för en kommentar.

Klara för Olympiatravet är: Digital Ink, On Track Piraten, B.B.S.Sugarlight, Support Justice, Voltigeur de Myrt, Maven, Solvato och Noras Bean.