Kolgjini tackar ja till Olympiatravet

Foto: Kanal75
El Mago Pellini och Lutfi Kolgjini är klara för Olympiatravet
TRAV

Lutfi Kolgjini har tackat ja till Olympiatravet.

Han kommer starta El Mago Pellini i finalen på Åbytravet.

– Det ska bli fantastiskt, säger ”Ludde”.

I deltävling fyra till Olympiatravet på Jägersro i lördags höll El Mago Pellini starkt som trea från dödens – på samma tid som toppstoet Maven.

Den insatsen gjorde honom högaktuell för Olympiatravet – och nu är han klar för storloppet.

Lutfi Kolgjini behövde inte lång betänketid när han tackade ja till erbjudandet från Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma till start i Olympiatravets final. Hästen är i kanonform och med ett annat upplägg hade vi vunnit loppet på Jägersro, säger Lutfi Kolgjini i ett pressmeddelande från Åbytravet.

”Hög kapacitet”

El Mago Pellini har under hösten varit nere i Frankrike och mätt sina krafter mot eliten, där han bland annat skrällvann det högklassiga Prix de Chenonceaux.

– Den tidigare Kungapokalsvinnaren El Mago Pellini har en hög kapacitet och är på väg att växa in i den högsta eliten. Lutfi Kolgjini kommer med toppform på sin häst och ekipaget blir ett spännande tillskott i startfältet, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet, i pressmeddelandet.

I och med att El Mago Pellini är klar för start i Olympiatravet är nu nio av de tio platserna till storloppet klara. På lördag väntar en fribiljett till loppet till den som vinner Gulddivisionen, skulle det bli redan finalklara Digital Ink har sportchefen Jon Walter Pedersen ytterligare ett wild card att dela ut.

Klara för Olympiatravet är: Digital Ink, On Track Piraten, B.B.S.Sugarlight, Support Justice, Voltigeur de Myrt, Maven, Solvato, El Mago Pellini och Noras Bean.

ARTIKELN HANDLAR OM