Toppstoet skadad: ’Är jävligt tungt...’

Foto: Kanal75
Kjell Brandt tillsammans med Secret Service.
TRAV

Toppstoet Secret Service är allvarligt skadad.

För Trav365 berättar tränaren Kjell Brandt om den tråkiga nyheten.

– Det är ett hårt slag för stallet, det är jävligt tungt, säger han.

Förra året var Secret Service med i kulltoppen då hon vann ett uttagningslopp till Oaks och blev trea i E3-finalen.  Hästen vann fem av 16 starter och sprang in 896 000 kronor till tränaren Kjell Brandts stora glädje.

Omåttligt populäre Brandt har 15 hästar på träningslistan och Secret Service är den klart mest lysande stjärnan i boxarna.

”Aldrig varit något fel...”

Under påskhelgen gjorde Secret Service årsdebut på Gävletravet, blev nollad, men såg fin ut.

Därefter har det hänt något.

Hästen har ådragit sig en gaffelbandsskada.

– Tyvärr är det så, jättetråkigt! Jag vet inte vad fan som hänt, det kom som en blixt från klar himmel. Det har aldrig varit något fel på henne...

Vad kan ha hänt?

– Jag vet inte om hon slagit sig eller trampat snett. Det kom helt plötsligt, så vi körde ultraljud och såg att det är en skada på gaffelbandet. Som jag var rädd för. Om man bara ser på benet när hon står på stallgången så ser det inte så farligt ut. Hon går ordentligt, hon hoppar inte på tre ben.

”Stora delar av säsongen förstörd”

Hur länge blir hon borta?

– Det är lite olika och svårt att säga. Men först och främst väntar vila i några månader, sen ska hon ju tillbaka. Stora delar av säsongen är nog förstörd i alla fall. Det är ett hårt slag mot stallet, man har inte 150 hästar i träning direkt, det är jävligt tungt!

Secret Service skulle ha startat i kväll (torsdag) på Örebro, men är struken för hälta, enligt Svensk Travsport.