MILJONDRAGEN

TRAV

Jackpott och 42 miljoner kronor till en ensam vinnare på V75.

För att ta hem dröm-vinsten krävs skrällar som rensar bland kupongerna.

Här är mina miljondrag till V75 på Mantorp – lopp för lopp.

Patrik Fernlund

V75-1:

GICK I MÅL MED KRAFTER KVAR SENAST
Jag ska börja med att säga att favoriten 5 Your Highness har bra chans, inget snack om saken och det är en möjlig spik. Men nu handlar det om att hitta skrällarna, som ska ge ett smaskigt ingångsvärde. 3 Stylish Hanover värmde fint senast, och gick sedan i mål med lite krafter kvar på en topptid. Hon är spännande.
V75-2:
EN CHANSSPIK FÖR DEN FRÄCKE
3 Edge Boko blir storfavorit, men jag är inte säker att distansen är speciellt passande och här har jag en frän chansspik för den fräcka spelaren. 2 Victor A.U. har fyra raka tvåor, en viljelös häst som inte vill

vinna?  Absolut inte. Den här hästen har jag gillat sedan dag ett, och nu är det dags att ta betalt. Fega pojkar får inte kyssa vackra flickor.
V75-3:
VÄLDIGT FIN HÄST – NOLLPROCENTARE!
1 Traveling Man hade en lyckad tid i Frankrike, och jag såg honom i ett jobb för några veckor sedan och han såg pigg och glad ut då. Nu har han ett formhöjande lopp i kroppen och ett drömläge. Han kan vinna till väldigt låg procent. Vill du ha en nollprocentare? Strecka då 12 Porthos Amok – utgångsläget är iskallt men hästen är väldigt fin. Med 1.09-tempo första varvet så...
V75-4:
TÅL EN FAJT, GIVEN VID FLER ÄN TVÅ
Jag har blivit imponerad av 7 Love Linis utveckling, och efter samtal med Thomas Lönn under torsdagen så är han en rolig skräll. Meningen var att lätta hästen i balansen, men det testades i ett jobb i veckan och fungerade inte alls. Det blir de vanliga skorna, och han har tränat mycket starkt. Han tål en fajt. Tar man fler än två hästar är han given.
V75-5:
DET VIMLAR UTAV SKÖNA RYSARE ...
11 Sauveur är megafavorit – och visst är det bästa hästen. Det vimlar dock av rysare. 12 Tokio Hotel Hall gick 1.11,9 i 1 800 meter efter galopp näst senast och det var häftigt. Han kan absolut vinna, drömmen vore rygg på favoriten under slutvarvet. 1 Only in its Class & 5 Usain Henna är två andra toppformade hästar som vill förstöra för favoriten.
V75-6:
KANONTID SENAST – HETT MOTBUD NU
För det första: Vilket race! Det här är travgodis. 5 Ivar Sånna är det stora hemmahoppet, men den måste vi försöka fälla. 3 Papagayo E. såg jag i årsdebuten i Norge, och han gick mycket bra bakom kanonhästen Support Justice. 6 Viking Va Bene gick i mål med krafter kvar på en kanontid senast, och vann det norska Derbyt under fjolåret. Se upp!
V75-7:
VÄGRAR ATT SPRICKA I SISTA PÅ DEN HÄR SKÖNHETEN TILL HÄST
Vi avslutar med två spännande skrällar. 8 Rocket Zet är en av mina favorithästar, det är kärlek och njutning att se den hästen på en travbana! Spåret är uselt, och han kanske måste gå med skor. Jag vägrar dock att spricka på den här skönheten till travhäst. Sen pratade jag med Ulf Stenströmer om 10 Greenleaf Slim inför senast, och hans hyllningar slutade aldrig. Nu har hästen ett lopp i kroppen – och är helt bortglömd. Jag tror att han flyger lågt till slut, och vinner.

En ensam vinnare, 42 miljoner kronor rikare. Svårare än så här var det väl inte...?