Svanstedt: ”Åka till Elitloppet vore stort”

Foto: Kanal75
TRAV

Åke Svanstedt kommer inte och startar någon häst i Elitloppet framöver.

Men travpubliken kan komma att få se honom på Solvalla i framtiden.

– Det skulle vara stort att åka över till Elitloppet, säger han i ”Elitloppspodden”.

Tredje avsnittet av ”Elitloppspodden” är ute. Där pratar Solvallas sportchef om franska hästar med Anders Lindqvist och tar ett snack med Åke Svanstedt om situationen i USA, Elitloppsminnen och om han kommer till storloppet igen.

2004 vann Svanstedt Solvallas storlopp med Gidde Palema.

Hur han firade? På gatukök i Örebro.

– Vad jag kan komma ihåg nu, så stannade vi på vägen hem, i Örebro,  och åt en hamburgare. Men det är klart att det blev lite fest senare. Men just den dagen så blev det en hamburgare.

– Jag njöt av segern. Jag jobbade på måndagen efter och tog ledigt, så det kändes jätteskönt så klart, säger Åke Svanstedt i ”Elitloppspodden”.

Åke berättar även om segern med Torvald Palema i Elitloppet 2009. Knepet när han tejpade hästens öron och om känslorna efter den segern.

– Vinner man såna lopp, så känns det alltid bra.

”Hoppas jag också”

Familjen Svanstedt planerar att vara kvar i USA karriären ut. Men den svenska publiken kan nog räkna med att Åke kommer på besök med någon av hästarna inom en snar framtid.

Markus Myron: Kommer du träna någon kandidat till Elitloppet här framöver?

– Det är klart man hoppas att någon häst ska bli kvar och vara med i eliten, för det är bra pengar att köra om för äldre hästar här också, och det verkar bli mer och mer för både ston och hingstar. Det är klart om man skulle kunna åka över i Elitloppet, det skulle vara stort.

Myron: Vi hoppas att vi får se dig i Elitloppet framöver.

– Ja, det hoppas jag också! klargör Svanstedt.

Här kan du lyssna på hela avsnittet av ”Elitloppspodden”

ARTIKELN HANDLAR OM