Så ska OS-hjälten ta hem 42 miljoner

En av världens bästa curlingspelare genom tiderna berättar om sitt travintresse i stor intervju med Trav365

Foto: AP
Anette Norberg
TRAV

Hon har två OS-guld.

På lördag kan samlingen förgyllas – med 42 miljoner kronor som ensam vinnare på V75.

– Jag är nästan uppvuxen på travbanan, berättar den före detta OS-hjälten i en stor intervju med Trav365.

Med två OS-guld, tre VM-guld och sju EM-guld är Anette Norberg, 48, en av världens bästa curlingspelare genom tiderna.

Under lördagen besöker hon Mantorptravet mellan Mjölby och Linköping för deltävling fem i Olympiatravet.

För Trav365 berättar legenden bland annat om hur hon lekte travhäst som liten, och upplevelsen på Solvalla då hon körde häst för första gången.

”Använde rockringar”

– Jag är nästan uppvuxen på travbanan, det är curlingbanan och travbanan som jag vuxit upp på. Min pappa är nämligen jätteintresserad, och både mamma och pappa jobbade faktiskt ett tag på Dannero-travet. Travet har funnits med länge, berättar Anette Norberg för Trav365.

Som liten lekte till och med Anette Norberg travhäst med sina kompisar.

– Vi hade rockringar som vi rullade så snabbt som möjligt och så lekte vi att det var travhästar som sprang.

”Roligaste jag gjort”

Trots att Anette Norberg varit väldigt travintresserad under sin uppväxt dröjde det bara till för ett par veckor sedan då hon fick köra travhäst för första gången. Den upplevelsen gick inte obemärkt förbi.

– Jag fick chansen att köra travhäst i dubbelsulky på travbanan inne på Solvalla för några veckor sedan, och det var faktiskt det roligaste jag gjort. Jag såg otroligt mycket fram emot det, men att det skulle vara så häftigt trodde jag inte. Farten och kraften i kombination var en fantastisk upplevelse.

Hästupplevelsen fick till och med Anette att höra av sig till en släkting, proffstränaren på Solvalla, Anna-Karin Rundqvist.

– Jag skickade direkt sms till henne och skrev att om hon behövde hjälp så var det bara att hon hörde av sig, skrattar Anette.

”Mår bara bra”

Det är inte bara deltävling fem till Olympiatravet på Mantorp under lördagen, det är även jackpott på spelformen V75 där 42 miljoner kronor väntar en ensam vinnare. Anette har plockat ut ett V75-system där hon spikar 6 Digital Ink (V75-3) och 11 Sauveur (V75-5)

– Men jag är ingen spelare, det är mer hästarna och atmosfären som lockat mig. Jag har tagit hjälp av min pappa att ta ut systemet, det är mest spelet som han pysslat med. Jag har faktiskt aldrig varit på Mantorp tidigare, och det ska bli kul att komma dit.

Förutom curlingframgångarna har Anette Norberg varit aktuell i SVT:s hyllade program mästarnas mästare som sänds på söndagar i kanalen. En inspelning som Anette ser tillbaka på med glädje.

– Det var en jätterolig upplevelse, jag ser bara tillbaka på den med positiva minnen. Jag ångrar absolut inte att jag gick med i det.

I programmet berättar före detta curlingproffset också om sin tuffa kamp mot bröstcancern, och i början av april utvecklade hon för nöjesbladet. I dag är hon frisk från cancern.

– Jag mår bara bra, säger Anette Norberg.

Se nedan för Anettes V75-system

FAKTA

Anette Norbergs V75-system

V75-1: 3,5
V75-2: 2,3,4,5,9
V75-3: 6 Digital Ink
V75-4: 4,5,7
V75-5: 11 Sauveur
V75-6: 5,6
V75-7: 2,3,4,5