”Har knappt fattat att det är sant...”

Moving On vann storlopp i Frankrike – chockade ägarna: ”Ofattbart...”

Foto: Kanal75, ATG PLAY
Delägarna Claes Svensson och Marie Nilsson mycket nöjda över Moving Ons framgångar i Frankrike. Nu siktar de på Elitloppet på Solvalla.
TRAV

Moving On fortsätter sin succé i Frankrike.

Under lördagen slog stoet bland andra Timoko i Prix d´Atlantique – och tjänade 860 000 kronor.

– Jag tycker det är helt ofattbart bra, jag har knappt fattat det, säger delägaren, svenske proffstränaren Claes Svensson, till Trav365.

Stjärnstoet Moving On fick ett wild card till Olympiatravet. Men den franske demontränaren Fabrice Souloy tackade vänligen bestämt nej till det.

Istället startade han hästen i storloppet Prix d' Atlantique på banan Enghien under lördagen.

Han visste vad han gjorde.

Trots att motståndet var tuffast tänkbara ,och Moving On hade bakspår, så kunde stjärnstoet vinna efter en visslande avslutning.

”Bara att gratulera”

Björn Goop körde fjolårets Elitloppsvinnare Timoko till ledningen i inledningen av loppet. Då trodde många att det var slut.

Men Franck Nivard hittade andra ytter med Moving On och över det enormt långa upploppet på Enghien bet hästens spurt oerhört bra.

Så bra att segern till slut blev säker i loppet över 2 150 meter.

Frabrice Souloys andrahäst i loppte Princess Grif blev tvåa och storfavoriten Timoko ”bara” trea efter ett lopp i spets.

– Jag tycker det är helt ofattbart bra, jag har knappt fattat att det är sant. Att hon kan vinna ett sånt stort lopp. Och speeda ner Timoko...oerhört roligt naturligtvis! säger delägaren, svenske proffstränaren Claes Svensson, till Trav365.

– Det är bara att gratulera Fabrice, och alla runt hästen, till ett fantastiskt bra jobb.

”Väntar med spänning på inbjudan”

Efter målgång har Claes Svensson hunnit prata med tränaren.

Planen framöver ser ut enligt följande:

– Hon ska starta i ett lopp på Vincennes i början av maj, sen så är vi inbjudna, och har tackat ja, till att starta i Finlandia Ajo 17 maj.

Efter det hägrar Elitloppet på Solvalla och efter lördagens uppvisning ligger en inbjudan nära till hands.

– Jag vet att storloppspromotorn Klaus Koch var fram till Souloy efter loppet, men jag vet inte om han får bjuda in hästar, det får vi diskutera vidare med Solvallas sportchef Markus Myron. Men vår plan kvarstår, vi vill start i Elitloppet och vi väntar med spänning på en inbjudan.

När Moving On kommer till Norden för att starta, vem kommer att köra?

– Vi (ägarna) petar inte Nivard, då får han peta sig själv i så fall, och då får vi ta en diskussion om vem som ska köra. För mig är Nivard given förstekusk. Han gör det fantastiskt bra, han hittar rätt position varje gång. Han är Frankrikes svar på Örjan Kihlström. Oerhört lugn och brukar aldrig hästen i onödan.