Ludde: ’Glöm seger för Support Justice’

Lutfi Kolgjini inför finalen av Olympiatravet

Foto: Kanal75
Lutfi Kolgjini och El Mago Pellini
TRAV

Norske stjärnhästen Support Justice är ”klar” i Olympiatravet – i varje fall om man ska tro Trav365:s läsare och förhandstipsen.

Men proffstränaren Lutfi Kolgjini är av en annan uppfattning.

– Det kan ni bara glömma, hälsar Kolgjini till de som tror Support Justice vinner storloppet på Åbytravet på lördag.

Trav365:s läsares röster

Under söndagen lottades spåren till Olympiatravet – ett lopp där 1,5 miljon kronor väntar vinnaren.

Efter tre segrar på tre starter hittills i år och då han lottades till det perfekta utgångsläget med spår två bakom bilen blir norske stjärnhästen och vinnaren av fjolårets Jubileumspokal, Support Justice, mångas favorit till att vinna loppet.

Trav365:s läsare har sagt sitt och över 37 procent tror på Geir Vegard Gundersens sexåring – liksom många av de förhandstips som kommit på sociala medier.

Men svenske proffstränaren Lutfi Kolgjini är av en helt annan uppfattning.

”Utomordentliga segermöjligheter”

– Till de som tror att Support Justice är klar i Olympiatravet så kan jag bara hälsa att det kan ni glömma, säger Lutfi Kolgjini till Trav365 och fortsätter.

– Support Justice slog El Mago Pellini i femåringschampionatet med ett huvud, och då fick Support Justice göra som han ville i loppet och det gick oerhört fort över upploppet och då höll El Mago Pellini ändå på att ta honom.

Vad tror du om dina egna möjligheter att vinna loppet?

– Jag tycker att El Mago Pellini har alldeles utomordentliga möjligheter att vinna Olympiatravet, han visade senast på Jägersro hur bra han är hästen och han har gjort flera starka insatser i Frankrike i vinter som många inte vet om.

”Bättre än jag trodde”

Hur är läget med hästen för dagen?

– Det är jättebra med honom, han har bara fått tagit det lugnt efter senast och det blir lugn uppladdning för hans del inför lördag. Jag brukar alltid göra så med honom nu när det blir ganska tätt mellan starterna. Han ser väldigt fin ut här hemma och jag tror han kommer få en bra säsong.

Vad säger du om insatsen som han svarade för senast på Jägersro, som gav honom ett wild card till finalen på lördag?

– Jag visste att han skulle göra ett topplopp senast, det var därför jag valde positionen utvändigt ledaren med honom. Men, han var nog ändå lite bättre än vad jag trodde att han skulle vara.

”Maven klassen bättre”

Vad tycker du om motståndet?

– Jag tycker väl att det är Maven som kanske är klassen bättre, men hon har lottats till bakspår igen. Min häst är inte så betrodd bland folket, men alla gör sina bedömningar och det är det som är det roliga med sporten och alla har sina åsikter. Jag kan aldrig bedöma mina segerchanser efter vad andra tycker, och jag tror mycket på min häst på lördag.

Finns det något i balans och utrustning att göra?

– Nej, han gick barfota runt om redan senast och kommer göra så även på lördag, och då det är en väldigt löpärlig häst som alltid gör sitt jobb så finns det inte mycket att laborera med när det gäller huvudlag, säger Lutfi Kolgjini.