Statistiken visar – bästa V86-spiken

Foto: Kanal75
Chip Dealer och Troels Andersen
TRAV

14 miljoner kronor väntar en ensam vinnare på V86 under onsdagen.

Bästa spiken i omgången är Chip Dealer – i varje fall om man ska tro statistiken.

– Kommer han till ledningen tror jag att han blir svårslagen, säger hästens tränare Troels Andersen till Trav365.

Att hitta rätt spik på spelformen V86 kan vara nyckeln till framgång.

I kväll saxas omgången mellan Solvalla i Stockholm och Jägersro i Malmö.

En omgång som kryddas med jackpott – och minst 14 miljoner kronor till en ensam vinnare.

En titt i statistikboken och 4 Chip Dealer (V86-4) är bästa spiken i omgången.

Han tar hand om ledningen 31 procent av gångerna med framspår bakom startbilen – klart bäst i loppet.

I ledningen har han vunnit tre av de fyra gånger han körts där – dessutom är han bättre än någonsin.

”Aldrig varit finare”

– Så fin som hästen är just nu har han aldrig varit tidigare, både trycket i hästen och kondition, säger Troels Andersen till Trav365.

Vad beror det på, att han vid en ålder av sju är bättre än tidigare?

– Det har alltid varit en svår häst att hålla fräsch, och just aktionen har han haft lite problem med tidigare. På senare tid har det varit småbitar som fallit på plats, och det är lite mindre bitar som funkar bättre nu än tidigare som gör helheten.

”Svårslagen”

Chip Dealer var med på spelformen V86 för två veckor sedan, då spetsade han tidigt och vann mycket enkelt.

– Han har tagit det loppet väldigt bra och tränar fint efter det, allting är väl med honom och jag måste säga att han ser väldigt fin ut för dagen.

Vad tror du om segermöjligheterna den här gången?

– Skulle han komma till ledningen så tror jag att han blir svårslagen, det skulle väl vara om det går lite för fort och Uranium får en smörresa, men kommer han till ledningen och det blir ett rimligt tempo så tror jag att han har bra segerchans.

”Eventuellt första jänkarvagn”

Just ledningen är en position som Chip Dealer verkar trivas lite extra med, fyra gånger i karriären har han gått i ledningen och tre av dessa har slutat med seger. Enligt statistiken är han klar spetsfavorit i loppet i kväll.

– Han gick en 13-tid från ledningen på Bollnäs i somras, men han är mycket, mycket bättre nu. Det är inte ens samma häst nu, som då. Många hästar trivs nog lite extra i ledningen, men just Chip Dealer är som mest effektiv när han får gå i sitt eget tempo och därför tror jag ledningen passar honom utmärkt.

Chip Dealer ska köras av en annan kusk än dig i kväll, tror du det kan påverka?

– Nicklas Westerholm har kört hästen en gång tidigare och slutade femma med honom då, och även om det var länge sedan så tror jag det är en fördel jämfört med många av konkurrenterna att han kört hästen tidigare. Nicklas vet nu hur hästen funkar, att han kan kännas som en skithäst i defileringen men när man kör upp med honom mot startbilen så blir det en helt annan häst. Man behöver ha Chip Dealer lite på bettet upp mot bilen, och det vet Nicklas om nu. Jag tror det kommer gå alldeles utmärkt.

Gör du några ändringar på honom?

– Han kommer att tävla barfota runt om samt med halvstängt huvudlag som på slutet, däremot kommer han eventuellt tävla i en jänkarvagn för första gången. Jag har en oanvänd jänkarvagn här hemma och jag måste prova någon gång, vi får se vad kusken vill, säger Troels Andersen.

ARTIKELN HANDLAR OM