Frank Andersson: ”Drömmen är...”

Foto: Foto: CASPER HEDBERG
Frank Andersson.
TRAV

Brottarlegendaren Frank Andersson siktar på att vinna 14 miljoner kronor på V86 i kväll.

Här avslöjar han hästarna som ska göra honom stenrik.

– Man kan inte spela som alla andra, det gäller att gå emot strömmen. Drömmen är att bli ensam vinnare någon gång, säger han till Trav365.

Det är superjackpott på V86 i kväll med 14 miljoner kronor i potten till en ensam vinnare. En som kommer vara med i jakten på pengarna är ex-brottaren Frank Andersson, 58, som är högaktuell med årets upplaga av SVT:s succéprogram ”Mästarnas mästare”.

Nyligen genomgick Andersson en hjärtoperation, där läkarna opererade in en ICD-maskin där tre elektroder går in i hjärtat. Maskinen avläser hjärtat för att förhindra hjärtstopp som kommer plötsligt eller för att behandla snabb hjärtrytm.

– Jag mår bra nu och det känns bra. Det är tur att den här maskinen är inopererad om man skulle bli ensam vinnare på någon spelform någon gång, säger Frank Andersson med ett skratt.

”Tung att stå emot”

Inför kvällens spelmässigt mycket intressanta V86-omgång på Solvalla och Jägersro har Andersson verkligen lagt ner tid.

Efter en del funderande, läsning och kollande i ATG:s lopparkiv har Frank kommit fram till att spika 5 Knows Nothing (V86-6) – emot en av omgångens största favoriter, snackhästen från USA, Nuncio.

– Kör Ulf till rejält från start så kommer han nog få överta av 2 Democrat. Den brukar inte svara om det blir lite tryck på grejerna. Favoriten 9 Nuncio är sårbar. Den har inte startat på länge och det är bakspår på 1600 meter och snabba banor... Nej, det känns rätt att spika där.

Vad heter draget som ska ge dig miljonerna i kväll?

– 10 More Than Enough i V86-7. Favoriten där, 5 Banks kommer från Tyskland och är hur bra som helst, men det kommer gå fort i kväll och det finns chans att de svarar ledningen mot honom. Jag tror hur som helst loppet kommer att gå fort, det krävs också för att mitt drag ska vinna. Men jag tror på det och More Than Enough är tung att stå emot i spurten - om de kört lite för fort därframme.

– Jag kommer att spela 10 More Than Enough mot 9 Kicki The Dancer (V86-8) på Dagens Dubbel. Det är mycket som ska stämma för att de två ska vinna. Men oddset kommer att vara över 100 gånger och jag kommer slänga in en slant på rent spelvärde. Jag kan inte låta det slinka mig ur händerna...

– Man kan inte spela som alla andra när man spelar på trav. Drömmen är att bli ensam med alla rätt någon gång.

Vad tror du, kan det bli bra utdelning på V86 i kväll?

– Ja, jag tror det. Det kan nog smälla till rejält och jag har några bra skrällar på systemet.

”Blir högintressant”

Hur har travspelet gått på sistone?

– Det har gått bra! Nu hoppas vi det fortsätter.

På lördag är det återigen en jättejackpott, då det är dubbeljackpott på V75 där en ensam vinnare minst kammar hem 60 miljoner. Lägg därtill final i Olympiatravet.

– Det blir högintressant alltså! Jag funderar på att åka ner till Åby i Göteborg och se tävlingarna live.

Här nedan ser du fler skrällar som Frank Andersson vill varna för

FAKTA

Franks skrällar:

7 Solon (V86-1),

3 Mystery Love (V86-2)

10 Final Oak (V86-4)