’Det är helt galet, fantastisk känsla’

Foto: ATGPLAY
Lars Johansson äger och driver Torsbyjouren, där 28,5 miljoner kronor spelades in
TRAV

28,5 miljoner kronor – den största andelsvinsten någonsin på V75 i Sverige.

Det blev verklighet för Torsbyjouren i lördags.

– Det är galet, alla telefoner jag har ringer samtidigt, och det är en fantastisk känsla, säger Lars Johansson, som äger och driver butiken, till Trav365.

Varje andelsköpare hade betalat 300 kronor för att vara med på systemet.

Efter den makalösa fullträffen för Torsbyjouren är nu varje andel värd 303 000 kronor.

Detta efter att butikens andelssystem på V75 fått full pott och den största andelsvinsten någonsin i Sverige är ett faktum.
97 kunder får dela på 28 552 137 kronor.

När Trav365 når butikens ägare, Lars Johansson, tidigt under måndagen har segeryran knappt hunnit lägga sig.

”Skrek verkligen”

– Det är omtumlande, vi hinner ingenting här i butiken. Vi har inte öppnat ännu, men vi ligger av förståeliga skäl efter med allt, säger Lars och skrattar.

– Det är galet, telefonen ringer oavbrutet, alla telefoner jag har ringer samtidigt. Det här är en fantastisk känsla.

Hjärnan bakom andelssystemet är Micke Larsson, en nära vän till Lars. Lars och Micke har känt varandra sedan de spelade fotboll tillsammans, i knattelaget.

– Det är så galet så det finns inte. Micke kom in i butiken inför sista V75-avdelningen så vi fick se sista loppet tillsammans, och den grejen är bäst av allt. Vi satt kvar med spik på Erik Adielsson och Narold Vox och vi skrek verkligen in den över upploppet, och jag ryser i hela kroppen när jag tänker på det. Det här är verkligen något som jag och Micke kan sitta på ålderdomshemmet och prata om.

”– Jag kommer direkt”

Systemmakaren Micke Larsson har en dotter som spelar fotboll i det Allsvenska laget Mallbacken, och samtidigt som V75-tävlingarna gick från Åby spelade Mallbacken bortamatch mot AIK. Micke satt på stadens Kinarestaurang och följde matchen.

– Vi hade sms-kontakt hela tiden, men sedan sa han en bit in i V75-omgången att jag inte skulle höra av mig mer för att han skulle se matchen och sedan se V75-sändningen klockan 18.00 på TV4. Men när den andra spiken, B.B.S.Sugarlight, vann V75-6 så var det en kund som inte kunde hålla sig och som ringde till Micke. Då ringde Micke till mig och sa att han kommer direkt. Jag är så glad över att han kom hit och vi fick jobba in sista V75-avdelningen tillsammans, det var hela grejen.

”Han är cool”

Efter succén har det inte blivit en lugn stund för Lars Johansson, som av förståeliga skäl är ganska trött och sliten när Trav365 når honom under måndagen.

– Det märks att det är ett enormt sug, och vi vet inte riktigt vart det här kommer att landa riktigt. Det är svårt att greppa, och vi vet inte vart det tar vägen. Jag firade nog lite för mycket i lördags för jag var väldigt trött under söndagen, men det var det verkligen värt.

Kan du berätta lite om Micke Larsson?

– Vi har som sagt känt varandra sedan vi spelade i knattelaget i fotboll, vi har inte umgåtts så mycket, men han har en sportbutik alldeles bredvid min spelbutik och han är väl den personen som jag ser mest av alla. Han är ofta här inne och ventilerar mycket.

Hur har han tagit vinsten, och att han var hjärnan bakom den största andelsvinsten någonsin i Sverige?

– Han är cool faktiskt, han är väldigt lugn tycker jag. Men, det är hans person, han är sådan. Man gör inte ett sådant system som han gjorde i lördags om man inte är självsäker. Han har fått mycket ris genom åren också, men det är jävligt kul att han fortfarande går sin egen väg. Han tippar alltid för de stora pengarna och trots att han gör stora system spikar han aldrig två favoriter, det är de stora pengarna han vill åt, säger Lars Johansson.