Varslades från jobbet – vann V75-miljoner

Foto: Kanal75
TRAV

Mannen hade precis varslats från jobbet och var arbetslös.

Då fixade spelkompisen en vinst på 4,7 miljoner kronor på V75 i helgen.

– Det känns helt otroligt, fantastiskt. Det är svårt att förstå, säger mannen bakom systemet, som vill vara anonym, till Trav365.

De tre kompisarna brukar spela trav tillsammans under jackpott-omgångar på V75.

Systemmakare är alltid en kille i 25-årsåldern från Sundsvall.

I lördags var inget undantag.

De tre lämnade in ett system för 2 450 kronor när V75-tävlingarna avgjordes på Åbytravet. 25-åringen brukar alltid lämna in reducerade system, men bara någon dag innan hade hans dator kraschat.

Han satte sig därmed och började kryssa i en matematisk kupong i sin mobiltelefon.

Systemet gick in och spelkompisarna vann 4,7 miljoner kronor på V75, runt 1,5 miljon kronor var.

– Det känns helt otroligt, fantastiskt. Det är svårt att förstå. Det är överlägset största vinsten. Man har varit nära stora vinster, men aldrig hittat dit riktigt, säger 25-åringen, som vill förbli anonym efter vinstsuccén.

– Ena killen som var med på vinsten hade blivit varslad från jobbet alldeles nyligen och var arbetslös. Det ställer ju till det, men nu så blev det lugnt. Det löste sig, säger mannen med ett skratt.

”Hade slutat med trav om vi missat sju rätt”

Spikarna på systemet: Renda L.B. i V75-4 och skrällen Pingo Ö.K. i V75-5.

– Renda kände jag mig mest säker på, där var det spets och slut. Jag förstod att Gordonston skulle släppa då han inte sett som bäst ut på slutet, och för att det är open stretch (två extra innerspår på upploppet) på Åbytravet.

– Pingo Ö.K. var mer en chansning, men det var Goop upp, och han får en jäkla fart på hästarna. Sen var det ett norskt kallblod och de är alltid starkare än de svenska. Sen läste jag mig till att hästen var jättegynnad av körspö som de inte får använda i Norge. Tanken var att han skulle få rygg ledaren på Tangen Haap, men han var så snabb så han tog ledningen, det löste ju sig bra ändå. Den spiken är jag nöjd över!

Ni spikade i avdelningen fyra och fem, hur många hästar satt ni kvar med i V75-6 och V75-7?

– Vi hade sju hästar i sjätte och sju hästar i sista. Jag tänkte att ska det sitta någon gång så ska det sitta nu. Jag hann även tänka att om jag skulle ha missat sju rätt i lördags, då skulle jag sluta spela på trav. Sånt läge får man nog aldrig igen.

Hur kändes det när Erik Adielsson satte dit Narold Vox i V75-7, som ni hade, och som innebar miljonvinst på V75?

– Jag kommer inte ihåg om jag satt, stod eller hoppade i sista loppet. Jag kände bara att någon av dem som vi hade på systemet skulle vinna, i övrigt var det skitsamma. Det är det här som man vill vara med om, det man alltid drömt om. Man har tänkt hur det skulle kännas, och det var en ruggig känsla.

– Det var hysteriskt, det var helt otroligt. Jag vet inte, man var glad, men det var nästan så man grät och skrattade omvartannat.

”Mycket tankar som snurrar i huvudet”

Din dator hade gått sönder någon dag innan det här?

– Ja. Och jag är övertygad att jag inte satt sju rätt om jag spelat ett reducerat system. Då hade jag inte klarat av det.

Vad sa dina spelkompisar efter V75-7?

– De var jätteglada, euforiska! Det är så kul och de var väldigt tacksamma, de hittade inte ord. Inte jag heller, jag var också jätteglad så klart.

Hur firade ni?

– De kom till Sundsvall så var vi ut och käkade en god köttbit, drack lite rödvin sen gick vi ut och firade.

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag vet inte riktigt, det är så mycket tankar som snurrar i huvudet nu. jag ska köpa en ny bil, investera mycket och vi har pratat lite om att köpa en travhäst också.