– Jag har inte förstått det än

Vinstchock i lilla samhället Torsby efter lördagens jättevinst på 28,5 miljoner kronor på V75

Foto: Privat/ATG Play
Till vänster, Åsa Lövenhamn, en av de lyckliga vinnarna, och till höger från firandet där ett 30-tal av vinnarna deltog
TRAV

De betalade 300 kronor för att vara med – de fick tillbaka 303 000 kronor.

Trav365 har pratat med två av de 94 personer som i lilla samhället Torsby var med och delade på 28,5 miljoner kronor i lördags.

– Det finns inte ord för det, det är helt otroligt, säger Kristina, 48.

Det var i lördags som Mikael Larsson, 52, blev hjälte i Torsby.

Han var hjärnan bakom det V75-system som inbringade 28,5 miljoner kronor.

V75-systemet var ett andelsspel hos Torsbyjouren och raderade ut det tidigare vinstrekordet på andelsspel i Sverige med bred marginal.

Det lilla samhället har efter vinstsuccén varit i chock.

– Jag har börjat förstå vad jag ställt till med. En del som var med på systemet i lördags har ringt med nästan gråten i halsen och sagt att det här var räddningen för dem, berättade Mikael Larsson för Trav365 under måndagen.

Trav365 har under tisdagen varit i kontakt med två av vinnarna – och glädjen går nästan att ta på.

”Alla känner alla”

– Jag blev jätteglad, det är helt otroligt och det finns inte ord för det, säger Kristina, 48, som var en av vinnarna.

– Det är så roligt för lilla Torsby, en sådan här stor vinst som så många fick vara med och dela på. Torsby är ett litet samhälle där alla känner alla.

Kristina har varit med på Torsbyjourens andelsspel till V75 länge, och fick rejäl utdelning i lördags.

– Jag har varit med på deras andelsystem hela tiden, och jag har vunnit tidigare. Det här är jätteroligt, jag kan inte tippa själv så det här är perfekt att vara med på. Vi har sådan tur att vi har en så bra kille som gör systemen åt oss.

”Inte förstått det än”

Vad ska du göra för pengarna?

– Oj, jag har inte hunnit tänkt så långt. Men jag kommer nog att åka till Ullared, och sedan blir det en resa utomlands. Jag bor på landet, så det ska bli kul att komma iväg och se lite.

Leif, 52, är nästan fortfarande i vinstchock.

– Jag har inte riktigt förstått det än, det var först under måndagen när jag fick ett vinstkvitto i handen som jag började förstå att det faktiskt var på riktigt, säger han till Trav365.

– Den här vinsten gör mig inte ekonomisk oberoende, men det är ett jävla tillskott i kassan och det finns hål att stoppa dom i. Det är egentligen lite svårt att greppa, det handlar om så mycket pengar.

”Få bort topplånen”

Hur är stämningen i Torsby?

– Alla pratar om det, jag jobbar på ett större ställe och folk kommer och pratar om det hela tiden och det är fantastiskt kul.

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag ska få undan det värsta, jag har köpt ett par hus och ska försöka få bort topplånen på dem. Sedan ska jag och sambon göra något kul tillsammans, och de här pengarna kommer väl till pass.