Veijos nyförvärv – en ny stjärnhäst?

Foto: Kanal75
Veijo Heiskanen.
TRAV

Publiken gillar överlägsna vinnare.

Some Summit var en sådan på Jägersro på tisdagskvällen.

– Stochampionatet är det största målet, sa Veijo Heiskanen om nyförvärvet.

Veijo Heiskanen fick ta över träningen av hästen i februari och tyckte före loppet att Some Summit var svårbedömd i första starten i hans regi.

Det fyraåriga stoet, som inte segrat på 13 starter innan tisdagen, svarade för en kanonprestation i första starten för året.

Från 20 meters tillägg hamnade Veijo Heiskanen i fjärdeparet utvändigt med nyförvärvet och körde till och övertog ledningen 1 300 meter från mål.

Some Summit ryckte omedelbart åt sig en stor ledning och lunkade undan till seger med 30-40 meter. Segertiden 1.13,1 över 2 160 meter var ett nytt banrekordet för fyraåriga ston över distansen.

”Lät henne lunka på”

Veijo Heiskanen efter loppet:

- Det var en mycket bra häst och det var inte ”slutsålt” heller. Eftersom hon inte hade fått något banjobb innan tänkte jag att hon behövde en genomkörare och lät henne lunka på som hon ville. Hon är bara anmäld till Stochampionatet av de större årgångsloppen och det är det största målet.

Tomas Malmqvists treårige fransman Calno de Debrisy var en annan imponerande vinnare på V64-spelet den här kvällen som slutade med att ingen spelare mäktade med sex rätt. Detta sedan danske René Jonasson spurtat till seger i den sista avdelningen med sin The Great Elkär, en skräll endast spelad på en procent.

Det blev således jackpot på sex rätt och den potten kommer att förstärka torsdagens V64-tävlingar i Östersund.

Mikael Wikner, Kanal75