’Det har varit ett jävla liv...’

Tog hem rekordsvinst på V75 i lördags – nu bjuder han på sina bästa tips till Örebro

Foto: Privat/Kanal75
Till vänster Mikael Larsson, till höger Magic Tonight, bästa V75-spiken enligt ”Micke”
TRAV

I lördags var han hjärnan bakom V75-systemet som försatte lilla samhället Torsby i vinstchock.

Mikael Larsson, 52, raderade ut det tidigare vinstrekordet för andelssystem i Sverige genom att spela in 28,5 miljoner kronor.

Nu bjuder han på sina bästa V75-tips inför helgens omgång i Örebro.

– Jag tycker Magic Tonight är bästa spiken, säger han till Trav365.

– Det kanske inte har varit bästa veckan att läsa på till V75 hittills, det har varit ett jävla liv, men det är bara kul, det säger Mikael Larsson när Trav365 når honom under torsdagen.

”Micke” har blivit hjälte i Torsby efter lördagens succé på V75.

Han var hjärnan bakom det V75-system som spelade in 28,5 miljoner kronor – som 94 personer fick vara med och dela på.

Mickes storvinst var den största andelsvinsten någonsin i Sverige.

Nu bjuder succétipparen på sina bästa tips inför lördagens V75-omgång i Örebro.

”Kan bli hög utdelning”

– Det blir nog inga 28 miljoner kronor den här veckan, men jag tror ändå det kan bli ganska bra utdelning igen och det gäller att hitta spikarna. Det är en väldigt bra V75-omgång, framför allt den avslutande V75-avdelningen håller hög klass, säger han.

Vem är bästa spiken?

– Det tycker jag faktiskt att 7 Magic Tonight (V75-3) är, jag hade den som spik för två veckor sedan och tänker ta revansch nu. Jag tror det är bättre för honom att starta med spår lite längre ut bakom startbilen, och jag tror den brakar till ledningen och vinner. Tränaren Roger Walmann har höga tankar om den här hästen, och det är läge att gasa nu.

”Löjligt lågt”

Förra lördagen hittade Mikael skrällar som Cadabra Tooma (41,84) och Pingo Ö.K. (9,62) och dessa lade grunden till de 28,5 miljoner kronorna. Den här veckan har han vaskat fram nya skrällar.

– Jag tycker att 6 Max Not Sand (V75-5) och 10 Lover Face (V75-7) är roliga skrällar, de är alldeles för lite spelade i förhållande till vinstchans. Max Not Sand är 70 meter bättre utan skor runt om, och det är läge att rycka dessa nu på lördag. Lover Face har springspår på tillägg och prickar Heiskanen tror jag den tidigt kan sitta i ledningen och då blir den inte lätt att slå, fem spelprocent på den är i varje fall löjligt lågt.

Har du någon mer spik i omgången?

– 6 Super Otto (V75-6) har varit dyr för mig, och det skulle vara tråkigt att spricka på honom. Men, 4 Archangel Am bör ha bra chans på tidig ledning och då är det också bra segerchans. Rygg på Kolgjini-hästarna brukar vara eftertraktade och jag tror ingen vill bråka med honom, säger Mikael Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM