Sjöstrand: ’Det ser jätteintressant ut’

Foto: BILDBYRÅN
Handbollsstjärnan Johan Sjöstrand.
TRAV

Landslagsstjärnan Johan Sjöstrand har två starthästar på V75.

Och han stormvarnar för en av dem:

– 1 Othello C.D. har ett perfekt läge, det ser jätteintressant ut, säger han till Trav365.

Handbollsmålvakten Johan Sjöstrand har ett enormt travintresse och är engagerad i både spelet- och sporten.

Landslagsstjärnan har vunnit flera miljonvinster på trav och äger- och deläger ett flertalet hästar.

På lördag har han två starthästar på V75 i Örebro, 1 Othello C.D. i V75-5 och 1 Tokio Hotel Hall i V75-7.

Vem är bästa chansen?

– Othello D.D. har klart bästa chansen av mina två hästar på lördag, säger Sjöstrand till Trav365.

Hästen har fått ett lopp i kroppen 2015 och lottats till finfina spår 1.

– Läget är perfekt och vi har en av Sveriges startsnabbaste kuskar, Carl-Johan Jepson, i sulkyn. På förhand ser allting bra ut. Han har ett lopp i kroppen och gick bra då tycker jag, men blev lite rullig till slit. Det får tränaren Ulf Stenströmer fila lite på. Jag tycker det ser jätteintressant ut. Det är en liten häst, men med bra inställning. Vi får se vad Jepson väljer för taktik, men jag hoppas han kör i spets. Hoppas och tror han har vinstchans. Lite väl lågt spelad hittills, för han får ju hur som helst ett bra lopp därifrån.

”Kan vinna stora lopp i år”

Tokio Hotel Hall går ut i stayerloppet Örebro International i V75-7, ett lopp som blev ett riktigt getingbo. Mängder av topphästar ska där göra upp om förstapriset på 400 000 kronor.

– Det var en chansning att anmäla till det loppet, man visste att det skulle bli bra hästar med det förstapriset, men det blev betydligt bättre än vad man trodde. Men samma där, det blev ett jättebra spår, spår 1, och hästen får ett bra lopp. Det är så klart långsökt att han ska vinna. Men vi har jättebra kusk i Björn Goop, och man får hoppas någon av de bra på mellanvolten, 20 meter bakom, kommer tidigt så vi kan släppa till den som kommer. För vi släpper inte till någon på startvolten. Per Lennartsson lär väl vara sugen på det med 2 Order To Fly, men han får tänka om...

Vem tror du vinner V75-7?

– Som 8 Frozen sett ut är det svårt att säga något annat än han som vinnare. Jag tror att han kan vinna stora lopp i år. Men sen är det ju mycket hur det löser sig. Skulle Lover Face komma fram tidigt och få rygg på ledaren eller något, då är den inte ofarlig. Det är ett roligt lopp med väldigt många bra hästar.

Har du någon annan vinnare att bjuda på i omgången?

– 3 Diggers Elias (V75-4) är en rolig skräll!