Ingves: ”Jag gjorde rätt som släppte...”

Kusken kommenterar snackisen från i lördags

Foto: ATG Play
Här släpper Peter Ingves ledningen med Predator Icon, för att sedan bli trea i mål
TRAV

En av snackisarna efter V75 i lördags var att Peter Ingves släppte ledningen med Predator Icon till favoriten Ni Talar Bra Latin.

Ingves som till vardags jobbar hos Petri Puro – tränare till Ni Talar Bra Latin.

Just av den anledningen släppte han ledningen, enligt många.

– Det har absolut ingenting med det att göra, säger Peter Ingves till Trav365.

Det blir som vanligt snack och ”tugg” efter V75-omgångarna.

En av snackisarna efter lördagens V75-omgång från Rättvik var Peter Ingves.

Ingves som i den sjätte V75-avdelningen släppte ledningen med Veijo Heiskanens Predator Icon en bit in i loppet – till favoriten Ni Talar Bra Latin.

Peter Ingves som till vardags jobbar hos Petri Puro, tränare till Ni Talar Bra Latin, och som normalt är ordinarie kusk på hästen.

Snacket efteråt handlade om att Ingves släppte ledningen till Ni Talar Bra Latin – av ovan nämnda orsaker.

Nu svarar Ingves.

”Jag gjorde rätt”

– Det har absolut ingenting med det att göra, jag fick köra ganska fort de 400 första metrarna och Ni Talar Bra Latin kom väldigt fort. Jag tänkte att om jag svarar Ni Talar Bra Latin så kommer jag inte i mål, säger Peter Ingves till Trav365 och fortsätter.

– Och, jag kunde ju heller inte haka på Ni Talar Bra Latin till slut och blev ju trea i mål och inte tvåa.

Vad säger du om de reaktioner som blivit?

– Det är klart att jag förstår att vissa har reaktioner, men jag som kusk måste köra efter bästa möjliga placering, och så här i efterhand så gjorde jag ju rätt. Jag tycker de som har åsikter om det här krånglar till det alldeles för mycket, det är ingen som pratar om att jag hade tomt i mål. Det hade varit skillnad om jag suttit fast med krafter kvar som tvåa, då hade jag haft än mer förståelse till reaktionerna, men nu gjorde jag inte det och hade tomt i mål.

”De borde förstå…”

Hur gick tankarna, när du släppte ledningen?

– Dels vet jag hur bra Ni Talar Bra Latin är eftersom jag känner den hästen, och han kom till lördagens start med full form. Veijo Heiskanen, tränare till Predator Icon, var också lite tveksam till distansen och då jag hade fått öppna relativt fort och Ni Talar Bra Latin kom med sådan grym fart så valde jag att släppa. Det kändes rätt i det läget, det känns rätt i dag, och jag körde för bästa möjliga placering. Predator Icon gjorde själv ett jättebra lopp och sprang 13,4 över distansen, men det var synd att vi inte slutade tvåa för nu missade han V75-finalerna, säger Peter Ingves och avslutar.

– De som förstår trav borde också se att mitt val var rätt, det hade som sagt varit skillnad om vi klättrat i mål som tvåa men nu kunde vi inte ens haka på Ni Talar Bra Latin till slut och jag hade inte kört för bästa möjliga placering om jag svarat ledningen.