TV4 om Stjärnkusken: ”Är fantastiskt nöjda”

Foto: Anders Andersson
Succé för ”Stjärnkusken” i TV4
TRAV

471 000 personer såg finalen av ”Stjärnkusken” på TV4 i fredags.

Programmet kan kort och gott beskrivas: succé.

– Vi är fantastiskt nöjda, säger Johan Janrell, exekutiv producent på TV4, till Trav365.

Foto: Anders Andersson
Jessica Almenäs var programledare för ”Stjärnkusken”

I fredags var det final och säsongsavslutning av TV4:s nya fredagsunderhållning ”Stjärnkusken”.

När tittarsiffrorna för programmet presenterades under måndagen var det många som jublade.

471 000 personer såg när musikern Kee Marcello vann tävlingen efter en tuff duell mot tävlingsdansaren Cecilia Ehrling.

Det ger ett snitt på 507 000 tittare per avsnitt – att jämföra med TV4:s önskemål på 350 000.

Det varma mottagandet på sociala medier och det höga tittarantalet gör att en fortsättning av ”Stjärnkusken” ligger nära till hands.

Dessutom tror Johan Janrell, exekutiv producent på TV4, att vi kan få se ”Stjärnkusken” i våra grannländer Norge och Finland.

”Det ska mycket till…”

– Vi är fantastiskt nöjda med att vi har haft så bra snitt och att programmet har fått så bra och fint mottagande. Det har varit väldigt bra kommentarer kring programmet, både från ”vanligt” folk och för de som är intresserade av trav och som ändå kan det här, säger Johan Janrell, exekutiv producent på TV4, till Trav365 och fortsätter.

– Det var väldigt bra att vi kom över 500 000 tittare på finalen i fredags.

Vad tror du om en fortsättning på ”Stjärnkusken”?

– Fortsättningen är fortfarande ganska osäker, eller osäker ska jag väl inte säga, men jag har inte hört något mer om det. Det är fortfarande så att många är på semester, och sedan ska programmet analyseras.

Men det varma mottagandet och antalet tittare har väl knappast försämrat aktierna?

– Verkligen inte, tvärt om så klart. Det ska nog till att någon verkligen inte vill att det ska fortsätta, för att det inte ska bli en fortsättning. Sedan har jag både sett och hört att det varit positiva kommentarer kring programmet på sociala medier både i Norge och i Finland, så vem vet, det kanske blir ”Stjärnkusken” även i våra grannländer.

Hyllar ATG och Svensk Travsport

Tittarsiffrorna för ”Stjärnkuskens” sex program har varit följande, 720 000, 420 000, 585 000, 400 000, 446 000 och nu i fredags 471 000 tittare. Det ger ett snitt på 507 000 tittare per avsnitt.

– Någonstans i runda siffror av 350 000 tittare per avsnitt hade vi som mål innan programmet började sändas, och man vet aldrig om man ska nå upp i sina mål. Det främsta målet var att nå 350 000 tittare, och det är fantastiskt kul med över 500 000 tittare i snitt.

Hur kände ni innan programmet började sändas, det fick innan premiären utstå tuff kritik?

– I våra tittarsiffror var vi ganska jordnära i våra önskemål, man vet att på sommaren är det svårt att få folk att sitta framför tv:n, framför allt om det är fint väder. Det fanns inga farhågor, men förutsättningarna för att detta program skulle lyckas i en kanal som TV4 var att vi skulle närma oss trav på ett TV4 sätt, bred familjeunderhållning där vi pratar känslor, personlig utveckling, väldigt öppet och förståeligt för de som inte känner till travet. Hatten av för ATG och Svensk Travsport för att de har hjälpt till, och litat på att vi kan berätta det här på bästa möjliga vis, för vår publik. Det förtroendet tackar vi för, avslutar Johan Janrell.