”Vi tog limousine redan till travet...”

Daniel Wassberg berättar om den ”omvända” lördagen

Foto: Kanal75/ATG/AP
Mannen som tog hem 636 000 kronor på V75 i lördags tog limousine redan till travet
TRAV

Mannen tog båten till Rättvik och vann 636 000 kronor på V75 – tack vare en flerkupong som han lämnade in via sin mobiltelefon.

Nu berättar vinnarens kompis, Daniel Wassberg, om den galna lördagen.

– Vi tog limousine från båten till travet, det blev omvänt kan man säga, skrattar Wassberg till Trav365.

Trav365 berättade tidigare under måndagen om den galna flerkupong som gav en man i 40+-åldern en vinst på 636 000 kronor på V75 i lördags.

Vinnaren hade gjort en V75-rad för nio kronor i sin mobiltelefon, spelade den 50 gånger, och tog hem jättevinsten.

Vinnaren vill vara anonym, men nu berättar kompisen Daniel Wassberg, 37, pokerspelare och spelproffs, om den någon udda lördagen.

”Det var helt sjukt”

– Det blev lite omvänt kan man säga, det var helt sjukt. Vi tog båten till Rättvik, men när vi kom i land så trodde jag det var närmare till travbanan än vad det var. Det gick heller inte att få tag i taxi i Rättvik, så jag blev stressad, säger Daniel Wassberg till Trav365 och fortsätter.

– Men sedan såg jag en limousine, en slags hummer, så vi högg tag i den och tog den till banan. Normalt brukar man ta en limousin från travet, nu blev det tvärtom i stället.

”Hade sex av sju vinnare rankade etta”

Kompisarna hade suttit hemma hos Wassberg och lämnat in några större V75-system innan de tog båten till Rättvik. Väl i båten ville kompisen göra en flerkupong.

– Vi gjorde några vanliga system hemma hos mig innan vi åkte iväg mot Rättvik, men på båten fick kompisen för sig att han skulle göra en flerkupong, så han tog upp sin mobiltelefon i båten och lämnade in. De större systemen gick givetvis också in, men på de systemen var vi så klart inte nöjda med utdelningen, men flerkupongen satt fint.

Wassberg berättar att kompisen är en van spelare, men att travintresset inte är så stort, ännu.

– Han tog min ranking, jag gör ingenting annat än att hålla på med trav, även om jag för en ganska liten tillvaro. Han ringer alltid mig när han ska spela V75, men nu åkte vi dit tillsammans så då föll det sig naturligt. På det ena systemet som vi gjorde hade vi sex vinnare rankade etta, det var bara Önas Jocke som inte var högst upp i rankingen, och den hade vi lagt tvåa.

”Han är rutinerad i dessa sammanhang”

Hur reagerade vinnaren?

– Han blev faktiskt nervös ett tag, när spikarna Persos Bojje och B.W.Modde vunnit, då hade ju utdelningen stuckit iväg en bit med tanke på att han hade spelat det gånger 50. Han satt då kvar med två gånger tre streck inför de två avslutande V75-loppen, och hade bara markerat en favorit. Nu vann ju tyvärr Ni Talar Bra Latin, men det blev en bra slant ändå. Men han tog det ganska lugnt och samlat, han är rutinerad i andra sammanhang.

Vad säger du om att han vann på din ranking?

– Jag har varit med ett tag, i några år, skrattar Daniel och fortsätter.

– Att spela flerkupong på V75 känns semi-kallt i längden, jag spelar varje vecka och har bolag och lite sådant, men flerkupong på V75 har aldrig varit aktuellt. Jag måste säga att det är fruktansvärt snyggt system, och det är nästan aldrig som man rankar så många vinnare på V75 etta.

”Kanske får en middag”

Hur tänker du när du spelar på trav?

– Som spelare så letar man ju motbud till favoriten, hela tiden. Man letar minus på favoriterna, för favoriterna får de andra hålla på med. Så måste man jobba och tänka, annars kan man inte vinna stort i längden. Persos Bojje hade jag bestämt mig för att ta nästa gång redan efter Årjäng näst senast, Standout tävlade barfota runt om, hade toppkusk och toppläge och i ett jämnstreckat lopp kändes han rätt. Att B.W.Modde var så lite spelad förstod jag ingenting av, det kändes som en skänk från ovan och det var bara att tacka och ta emot, berättar Wassberg om tre av vinnarna och avslutar.

– Det var en väldigt skicklig lapp som polaren gjorde, jag hade nog aldrig gjort det själv. Man kanske får en middag nu, det får han offra. Man kan lugnt säga att det blev en annorlunda helg, en omvänd helg. Limousinen var bokad när vi skulle hem, så vi fick nöja oss med att ta den dit istället.