Så sätter de stopp – för världstjärnan

Här är den taktiska planen för att slå Nuncio

Foto: Kanal75
Tränare Daniel Redén, kusk Erik Adielsson och jättetalangen Daley Lovin
TRAV

Världsstjärnan Nuncio visar upp sig på V86 på Solvalla.

En Walk In the Park för superhästen? Glöm det.

– Jag skulle hemskt gärna se min häst i ledningen, säger Daniel Redén om sin stjärna Daley Lovin.

Travfansen jublade lite extra när startlistorna till Solvallas V86-omgång tills på onsdag kom.

Stefan ”Tarzan” Melanders undantagshäst Nuncio fanns med i listorna.

Världsstjärnan, auktionsfyndet, fenomenet, vann senast försök och final i SprinterMästaren i Halmstad och har nu sprungit in 16,4 miljoner kronor – på 33 starter.

Men Daniel Redén både hoppas och tror att han kan sätta käppar i hjulet för Nuncio – det tillsammans med amerikanska fyraårige Daley Lovin.

”En av världens bästa”

– Jag har väldigt stort respekt för Nuncio, men jag har respekt även för min häst, säger Daniel Redén till Trav365 och fortsätter.

– Det här blir ett lopp i matchningen för honom, jag hade det här loppet eller ett lopp i Örebro att välja på och då blev det Solvalla då jag inte alls gillar Örebros bana. Hästarna får inget fäste på Örebros bana och de sliter på hästarna, och jag vill inte riskera den här hästen.

Vad tänkte du när du såg Nuncio i startlistan?

– Kul för publiken, jag tycker Nuncio är en av världens bästa hästar men min häst är inte långt efter.

”Vår chans att vinna loppet”

Hur har du tänkt kring loppet?

– Man har sina tankar, och det skulle vara kul att se om Daley Lovin kommer före Nuncio från start och bjuder upp till lite tävling, så det inte blir en Walk In the Park för Nuncio.

Du vill se honom i ledningen?

– Min häst är väldigt bra när han får gå i ett jämnt och hårt tempo, så absolut, om han får ledningen så får Adielsson köra där. Daley Lovin är obesegrad i ledningen, i varje fall för mig, och i den positionen skulle jag hemskt gärna vilja se honom. Jag sätter min häst i form och Erik Adielsson lägger upp det taktiska som han vill, men vår chans att vinna loppet är att köra i spets om han kommer dit.

”Bara nos efter Creatine”

Daley Lovin har gjort 35 starter hittills i karriären, det har slutat med tio segrar och drygt två miljoner på kontot. I Redéns regi har han gjort nio starter, med resultatet fyra segrar. Det hörs på Solvallatränaren att han håller sin häst högt.

– Han är bara fyra år och han var bara en nos efter Creatine näst senast i Jarlsberg på en opassande bana, och han kan springa fort den här. Senast på Bergsåker sprang han 11,6 över full väg på regntung bana och det ska bli jättespännande att se honom mot Nuncio. Jag hoppas på fint väder, så publiken får njuta av fina hästar.

Gör du några ändringar på honom?

– Han gick med helstängt huvudlag för första gången senast och det blev en helt annan kick i honom, och det kommer bli samma igen. I övrigt tävlar han barfota runt om och med samma vagn som alltid, avslutar Daniel Redén.

Se nedan för Redéns kommentarer om övriga V86-hästar

FAKTA

Redén om V86-chanserna

8 Västerbo Highflyer (V86-2)

– Han är riktigt bra i ordning, han har gått barfota runt om i de två senaste starterna och har varit jättefin. Näst senast var han jättebra som tvåa, och senast satt han fast och fick sen lucka och kunde inte ta någonting, men såg jättefin ut. Det blir barfota igen, formen är bra, och jag räknar med en bra insats.

8 M.T.Kingsize (V86-4)

– Han är bortlottad den här gången och jag hoppas på pengar.

12 Floyd P.Boko (V86-4)

– Han har varit ifrån lite, jag tyckte att han var dålig senast och då sprang han och hängde lite på en töm. Han har fått tagit igen sig ett tag och jag tycker han känns bortlottad, jag kommer köra snällt och hoppas på pengar.

5 Whitehouse Express (V86-7)

– Han gör alltid bra lopp, han har varit duktig bakom Nuncio två gånger om på slutet och går nu tillbaka lite i klass. Det är första gången över 2 640 meter, men han är allround så jag tror inte att det ska vara några problem. Han gör som sagt alltid bra lopp och jag hoppas han slutar långt fram, men jag tyckte det var bra emot.

7 Bostonz Credit (V86-8)

– Hon svarade för ett fantastiskt bra lopp senast och det är en häst som blir bättre och bättre ju tuffare hästar hon möter, då kan man köra efter hennes vilja i ryggar och speeda till slut. Hon är sjukt vass om hon får sitt lopp på rulle, och jag kommer köra så den här gången också. Ingen går säker om hon får sitt lopp.